Izvor: Tanjug
27.12.2022 u 10:42
0

Priština obnavlja projekat renoviranja kuće nacističkog saradnika Džafera Deve!

Privremene prištinske institucije  budžetom su predvidele obnovu kuće nacističkog saradnika Džafera Deve.

PRIŠTINA DONELA ODLUKU: Optužnica protiv pet osoba za planiranje terorističkog napada na KiM

Za projekat obnove kuće Deva, koji je početkom godine izazvao burne reakcije, vlada u Prištini je za 2023. izdvojila 300.000 evra, prenose mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Misije UNDP-a i EU su ranije ove godine obustavile restauraciju kuće kada je, kako su saopštili, utvrđena nacistička biografija Džafera Deva.

Priština namerava da investira u zgradu koja se nalazi u Kosovskoj Mitrovici, što je potvrdio i ministar kulture Hajrula Čeku, navode mediji.

U februaru ove godine, kada je sve bilo spremno za početak konzervacije i restauracije, reagovali su Srbi na KiM, ali i brojne organizacije, kao i ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode, koji je apelovao „da se ne iskrivljuje istina o holokaustu“.

Deva je bio gradonačelnik Kosovske Mitrovice i ministar unutrašnjih poslova Albanije za vreme nemačke okupacije. 

Deva je 1943. dobio instrukcije Nemačke vrhovne komande za Balkan da oformi vladu koja će voditi računa da ciljevi Nemačke ne budu ometeni, a već oktobra iste godine postao je ministar unutrašnjih poslova u Tirani. 

Deva je takođe poznat i po aktivnoj ulozi u regrutovanju boraca u ozloglašenu SS diviziju „Skenderbeg“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter