Izvor: KOSOVO ONLINE
12.03.2024 u 16:22
0

PRIŠTINA SUDI ZA ZLOČINE KOJIH NEMA: Nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću, porodica traži da se brani sa slobode

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju Slađana Trajkovića koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom u periodu od 1998. do 1999. godine u opštini Vučitrn. Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da je i sam Trajković uzeo učešće u ispitivanju svedoka i da se nada da će to doprineti pri utvrđivanju istine.

Vasić je po završetku današnjeg pretresa istakao da je odbrana pred većem dobila malo bolji tretman i da je jako bitno što je danas i Trajković uzeo učešće u ispitivanju svedoka.

„Sudija je uvažio neke predloge koje smo imali, naročito u pogledu neke dokumentacije i izjava svedoka koje nam nisu bile dostavljene ranije. Sudija je naložio da se ta dokumenta pribave i ja očekujem da će ta dokumenta biti obezbeđena za narednu raspravu. Slađan je uzeo učešće danas u ispitivanju svedoka, mislim da je bitno doprineo utvrđenju istine u pogledu nekih istražnih radnji koje su ranije sprovedene“, rekao je Vasić.

On je izjavio da odbrana, ali i porodica Slađana Trajkovića, očekuju da se, u jednom efikasnom postupku, vrlo brzo utvrdi da su optužbe neutemeljene.

Advokat Jelena Krivokapić, takođe jedan od branilaca Slađana Trajkovića, istakla je da će odbrana 14. marta nastaviti sa ispitivanjem svedoka.

„Mi kao branioci imamo sada tu obevazu da dobro ispitamo i da postavljamo pitanja jednom od svedoka koga je danas tužilaštvo ispitivalo. Imaće tu dosta pitanja za njega, nastavljamo borbu. Danas su ispitana dva svedoka, s tim što je prošli put jedan od svedoka bio saslušan samo od tužilaštva, da bismo mi danas nastavili da postavljamo pitanja“, rekla je Krivokapić.

Današnjem ročištu, kao i svim prethodnim, prisustvovala je porodica Slađana Trajkovića. Supruga Suzana istakla je da će se do kraja truditi da dokažu Trajkovićevu nevinost.

„Mi smo ponudili kauciju koja je bila odbijena i i dalje uporno pokušavamo i trudićmo se do kraja da dokažemo Slađanovu nevinost. Kao što vidite, porodica je od prvog dana uz Slađana. Ja sam to milion puta ponovila, suđenje može da bude i u Albaniji, a ja ću sa porodicom da idem tamo, jer ničega se ne plašimo i nemamo razloga da se plašimo, niti je Slađan kriv, niti smo mi krivi i to treba da im bude dovoljna slika“, rekla je Suzana Trajković.

Ona je istakla da će odbrana ponovo ponuditi jemstvo kako bi se Trajković zbog zdravstvenog stanja branio sa slobode.

„Nadamo se da će nam dozvoliti makar da bude u kućnom pritvoru, da može da se leči. Tok suđenja može da traje i 20 godina, samo da on dođe kući i da se leči“, rekla je Trajković.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. godine u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv okrivljenog Slađana Trajkovića podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter