Izvor:
14.08.2019 u 10:44
0

PROF.DR SRĐA TRIFKOVIĆ ZA HEPI PORTAL OTKRIO O ČEMU ĆE RAZGOVARATI MAKRON I PUTIN U PARIZU: EVO da li će potencijalna tema biti o Srbiji! (VIDEO)

Prof.dr Srđa Trifković je gostujući na Hepi portalu najavio o čemu će razgovarati Putin i Makron u Parizu, naime, rekao je da oni neće razgovarati o Srbiji, već će njihov razgovor biti usmeren na ublažavanje sankcija EU prema Rusiji.

Tokom jučerašnjeg dana zemlje Kvinte su pozvale Beograd i Prištinu da se vrate dijalogu, tako što će Priština odustati od taksi, a Beograd prestati sa kampanjom za povlačenjem priznanja. Kako Vi komentarišete ovaj poziv?

Ovo je vrhunac bezobrazluka! Drugim rečima, Priština treba da bude nagrađena za svoj jednostrani potez kojim je eskalirana kosovska kriza i kojom je zaustavljen svaki dijalog, a Beograd treba da napravi ključni ustupak koji je iracionalan i koji bi predstavljao tatalnu kapitulaciju Beograda pred prištinskim izazovima i bezobrazlucima. To samo dokazuje da zemlje Kvinte nisu dorasle ovom zadatku! – započeo je Trifković gostujući na portalu Hepi televizije.

Zašto se u pozivu Kvinte potencira na evroatlanskim integracijama, kada je poznat stav Srbije po tom pitanju?

Guranje evroatlanskih integracija na mala vrata u paketu sa evropskim je isto tako jedan jeftin trik koji smo mnogo puta da sada videli, koji će se koristiti i u budućnosti, ali čija je upotrebna vrednost odavno prevaziđena.- bio je izričit Trifković.

Najavljen je sastanak Makrona i Putina. Da li potencijalna tema razgovora može biti o Srbiji?

Za Srbiju ne verujem da će biti teme. Mislim da postoji zainteresovanost da se ublaže sankcije Evropske unije prema Rusiji, koje su samo i isključivo išle na štetu Evropske unije. – zaključuje Trifković.

Intervju u celosti možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter