Izvor:
12.01.2017 u 19:14
0

PUŠTEN Haradinaj uz kauciju: Sud mu ODUZEO PASOŠ i naredio da ne napušta Francusku!

Lider Alijanse za budućnost Kosova, bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj danas je izveden pred sud u Kolmaru u Francuskoj koji je odlučio da ga pusti iz pritvora pusti do konačne odluke o eventualnom izručenju Srbiji.

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj pušten je danas iz pritvora da na slobodi, bez prava da napušta Francusku, sačeka odluku suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Francuski sud u Kolmaru je Haradinaja pustio uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Haradinaj je danas oko 11.30 časova stigao u zgradu suda gde je počeo sudski postupak u kojem je naloženo da se pusti iz pritvora pod uslovom da ne napušta Francusku.

Sledeći korak je konačna odluka o nastavku procedure o ekstradiciji na zahtev Srbije.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a danas je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima. Zasedanje sudskog veća pratilo je i dvadesetak kosovskih Albanaca. Haradinaj je uhapšen 4.januara na graničnom prelazu Bazel-Miluz.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter