Izvor:
30.11.2016 u 14:12
0

RUŽIĆ NASTAVLJA PO SVOME: Opet mučki udara, sistematski potkopava koaliciju!

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić kaže za „Alo!” da bi socijalisti morali da imaju svog kandidata na predsedničkim izborima, jer se to kroz istoriju pokazalo kao jedina korisna stvar za stranku, dok je sve ostalo sunovrat!

Predsednik SPS-a Ivica Dačić i njegova zamenica Slavica Đukić Dejanović u više navrata su, govoreći o kandidatu socijalista na predstojećim izborima za šefa države, istakli da je prioritet dogovor sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem. Tačnije, da se vidi hoće li Vlada Srbije imati zajedničkog kandidata ili će Dačić „morati da se kandiduje”.

Potpuno suprotan stav iznosi potpredsednik socijalista, Branko Ružić.

– Elementarno je pravilo da SPS ima svog kandidata, njega smo uspostavili još kada je pokojni predsednik Slobodan Milošević zahtevao, protivno volji članstva, da SPS podrži Vojislava Šešelja. U ovom trenutku je preuranjeno govoriti o tome, ali lično smatram da SPS nema čega da se stidi i da ima obavezu da ima kandidata na izborima pre svega zbog birača – rekao je on.

Ipak, Ružić je ostavio i otvorena vrata za dogovor s Vučićem, ali, kako kaže, za taj dogovor moraće da budu potrebni jaki razlozi.

– Naravno, u politici mogu određene okolnosti i da dovedu do iniciranja razgovora o eventualnom zajedničkom kandidatu. U tom slučaju radi se o ozbiljnom nacionalnom interesu ili državnom razlogu – kaže on.

Podsetimo, „Alo!” je već pisao da funkcioneri socijalista teraju Ivicu Dačića da se kandiduje i bez obzira na to hoće li se postići dogovor sa SNS-om.

Anđelković: Ovo je poruka za SNS!

Politički analitičar Dragomir Anđelković za „Alo!” kaže da su stavovi Branka Ružića, koji su u ovom trenutku suprotni od izjava Dačića i Slavice Đukić Dejanović, potpuno legitimni, ali i da, s druge strane, potpredsednik SPS-a šalje indirektnu poruku članstvu, ali i SNS-u.

– Znate, Branko ovim indirektno želi da kaže da je on za distanciranje od naprednjaka kada su u pitanju predsednički izbori i da želi svima da pošalje poruku da SPS treba da ima svog kandidata. On to uvek radi, jer želi sebe da prikaže kao nekog ko je večita opozicija, a možda i budući lider – kaže Anđelković.

Alo
Foto: YouTube Printscreen/plusradio010

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter