Izvor:
28.11.2016 u 20:38
0

VUČIĆ PORUČIO: Uskoro kontakt s Trampovim kabinetom!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se u Abu Dabiju sastao, pored ostalih, sa savetnicima američkog predsednika Donalda Trampa i poručio da očekuje da uskoro ostvari kontakt s njegovim kabinetom i samim predsednikom.

Vučić je tako odgovorio na medijske spekulacije o tome da je nedavno u Abu Dabiju prisustvovao trci Formule jedan.

"Tamo sam bio jer mi je tamo mesto, tamo se ljudi sreću i ostvaruju određene kontakte, pa možda uskoro ostvarimo i neku vrstu kontakta s kabinetom i novim američkim predsednikom", rekao je Vučić.

Trke formule 1 ga, kaže, ne interesuju, možda da je bio fudbal ili košarka, to bi, možda, i pogledao.

Umesto toga, bio je s Trampovim savetnicima, s predsednikom Ruande, s premijerom Nigerije i s ljudima iz celog regiona, a to je, kako je naveo, njegov posao, pri čemu, primetio je, niko od njega odogovornije to ne radi .

"Jer ne vodim silno obezbeđenje, savetnike, bilo nas je troje", rekao je Vučić.

Vučić je "kandidatima na društvenim mrežama" za predsedničke izbore poručio da pobeđuju i dalje, napominjući da se pita šta će biti na pravim izborima.

"Jedno 50 tih tipova i zlatnih medalja nek osvoje po novinama, a bojim se šta će da bude u aprilu", naveo je Vučić napominjući da će on nastaviti da priča o deficitu, rastu i kako će da rešava probleme.

"Koliko ih je do sada pobedilo na tim glasanjima – Šešelj, Jeremić, Jankovic, Milenović, Boško Obradović, a Tadić je bez konkurencije…Uvek je pobednik kada reši da se kandiduje. Već imamo najmanje četiri pobednika, a biće ih još i svi su već postali predsednici", primetio je Vučić.

On je poručio i da neće dozvoliti da "mejnstrim srpske politike i glavna mustra srpske politike" bude da vam neko psuje i oca i majku i da pri tom tog kome psujete roditelje okrivljujete da vam je on za nešto kriv, ukazujući da ono kroz šta je prošao poslanik SNS Aleksandar Martinović "to ni pas s'' maslom ne bi pojeo".

Upitan da li se oseća kao da je u istoj situaciji kada je Murat rekao da "svi Turci krenu na Lazara", Vučić je rekao da on ne liči na Lazara, a da ovde nema junaka, ni ozbiljnih stratega kao što je bio Murat.

"Murat je bio ozbiljan čovek i vojskovođa, a ovi naši ne mogu ni skute da mu nose. Što se mene tiče smešno je da o tome pričam", naveo je premijer.

Prema njegovim rečima, ta filozofija ''svi na jednog'' traje već dugo vremena.

"Svi su napravili neke svoje pojedinačne dogovore. Ja vidim da i lokalne samauprave prave dogovore sa drugim stranakama po principu udari ti po Vučiću samo nemoj na mene. To svi rade, i mnogim tajkunima i dokonim političarima – svima smetam", zaključio je premijer.

Ponovio je takođe da Srbija nikome ne može da bude "rezervna klupa", po principu – da kada ne uspete kao kandidat na jednom mestu, onda se preporučujete u trci za predsednika države.

Vučić je komentarišući najavu u medijima da se Vuk Jeremić kandiduje za predsednika države rekao da već u medijima ima 10 kandidata za predsednika i isto toliko pobednika.

"Verujem da će to narod dobro da proceni. Ima još mnogo do izbora i neću time da se bavim, bavim se ozbiljnim temama", rekao je premijer.

Tanjug
Foto:Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter