Izvor: TANJUG
19.02.2024 u 09:25
0

SAMO AKO JE PO ZAKONU: Vučević- Ako ne bude punog legitimiteta, ići ćemo na nove izbore u Beogradu

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za RTS da će se u Beogradu ići na nove izbore ako gradska vlast ne bude imala pun legitimitet. Ako bude potpunog konsenzusa biće formirana skupštinska većina, ako ne ići ćemo na nove izbore u zakonskom roku, poručio je Vučević

“Ako ne bude onoga na čemu mi insistiramo od nastajanja naše političke opcije na političkoj sceni Srbije, a to je puni legitimitet, ići ćemo na nove izbore u rokovima koji su zakonom predviđeni. Neće to biti nikakva ni katastrofa, ni kraj sveta“, poručio je Vučević.

Pojašnjava da legitimitet znači da se oni koji bi podržali tu skupštinsku većinu, ne bave matematikom izračunavanja broja mandata, nego da imaju jasnu političku volju i izjavu da hoće da čine tu političku većinu koju bi trebalo da vodi grad Beograd.

„To je pun legitimitet, kada postoji vrlo jasno izražena politička volja svih oni koji su birani i izabrani od Beograđana da ih predstavljaju u naredne četiri godine, da kažu: Mi činimo političku većinu, zato što smo se dogovorili o ovim političkim ciljima“, naveo je Vučević.

Miloš Vučević u odgovoru  na pitanje oko politike vezane za Kosovo i Metohiju rekao je da je Srbija, posle dugo vremena, uspela da vrati temu Kosova i Metohije u UN, odnosno Savet bezbednosti. Vučević je na  istakao da je izlaganje predsednika Republike Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti UN o KiM bilo značajan diplomatski uspeh naše zemlje.

 

„Ta politička bitka će se nastaviti. Ona neće stajati. I nemojte da očekujete da će preko noći nešto možda da se reši. Ali, važno je da mi budemo uporni, da imamo veru, da imamo mudrost i znanje kako da u vrlo teškim uslovima i okolnostima, geopolitičkim, političkim, štitimo naše nacionalne i državne interese i da štitimo Srbe na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučević. Prema njegovoj oceni, pitanja o tome šta ćemo sada raditi ne smeju da imaju prizvuk obezglavljenosti i obeshrabrenosti.

„Vrlo je komplikovano, vrlo je složeno, ali Srbija mora biti uporna i mudra u zaštiti svojih državnih i nacionalnih interesa. A naš državni i nacionalni interes jeste da čuvamo mir, da ne nasedamo na (premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin) Kurtijeve provokacije, a prvorazredan interes – državni, nacionalni, narodni, jeste da sada čuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji.

Političkim, diplomatskim, svim znanim i neznanim veštinama koje možemo da primenimo kao jedna država i da ne očekuje niko da sve unapred karte pokažemo, da ne bi druga strana morala da zna unapred svaki naš potez“, kazao je Vučević. Vučević je naveo da je bezbednosna situacija u južnoj srpskoj pokrajini izazovna i vrlo teška.

„Mi preduzimamo određene aktivnosti po pitanju odbrane naše zemlje. Radimo svaki dan da nam vojska bude jača, jer je to najjači i najsnažniji garant mira za našu državu i najjači odvraćajući faktor prema svima onima koji nemaju dobre namere. Da nemamo ovakvu vojsku kakvu danas imamo, verujte, mnogo teže i gore poteze bi i Kurti i oni koji ga pokrivaju i podržavaju učinili prema nama, našoj državi i našem narodu na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter