Izvor: informer
24.03.2024 u 12:40
1

SERGEJ LAVROV U FILMU „BEOGRAD“, EMOTIVNO O STRADANJU SRPSKOG NARODA: Sa osetnom tugom se osvrće na najveći bol svog bratskog naroda- „Dobro se sećam..“

Zapad nije planirao da se zadovolji ničim drugim osim odvajanjem Kosova od Srbije i čim je usvojena Rezolucija 1244 počeo je da je krši, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u dokumentarnom filmu „Beograd“ koji je snimio ruski novinar Andrej Kondrašov za televiziju „Rusija 1“.

Svetska premijera dokumentarnog filma „Beograd“ biće održana u Ruskom domu 24. marta, tačno 25 godina nakon što su prve bombe agresora pale na srpsko tlo. Film će istog dana biti emitovan i na ruskoj državnoj televiziji „Rusija 1“.
Intervju je objavljen i na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Dobro se sećam tog perioda. Tada sam radio u Njujorku. O ovoj temi se živo raspravljalo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Zapad je na sve načine pokušao da opravda postupke o kojima je već ranije odlučio. Zapadne zemlje stvorile su informacione, logičke razloge za izvršenje te agresije.

Ali, ne treba zaboraviti da do te 1999. godine Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija više nije postojala. Njen raspad su aktivno stimulisali Evropska unija i Amerikanci. Nakon raspada Sovjetskog Saveza imali su zadatak da unište još jednu veliku evropsku zemlju kako ne bi ometala planove za dominaciju i očuvanje američke i zapadne hegemonije zauvek.
Evropska unija je 1991. godine razmatrala pitanje priznavanja Hrvatske i Slovenije. One su prve proglasile nezavisnost i apelovale na Zapad da ih prizna. Smešno je, mada i tužno to da Nemci čak nisu čekali raspravu o tome u Evropskoj uniji i Evropskom savetu, već su ih jednostavno jednostrano priznali. Od tada su se aktivno „starali“ o celoj toj balkanskoj „temi“, uključujući i zemlje koje su se „naglo“ otcepile od Jugoslavije.

PUTIN O TRAGIČNOJ DEMONSTRACIJI SILE NAD NEVINIM NARODOM SR JUGOSLAVIJE: Bombardovanje je bilo nedopustivo a kao rezultat pokrenulo je rat u Evropi

Događaji o kojima sada govorimo vuku korene iz 1998. godine, ili bar njihova aktivna faza. Smatram da su, počev od 1991. godine, raspad Jugoslavije i odvajanje Kosova od Srbije bili u planovima Zapada. NATO agresija datira iz 1998. godine, kada su beogradske vlasti kontrolisale ovu srpsku pokrajinu. Tamo su počeli teroristički napadi, formirana je Oslobodilačka vojska Kosova. Postoje podaci da su je finansirali i naoružavali Amerikanci i Nemci, koji su na sve načine stimulisali njenu aktivnost kako bi „uzdrmali“ situaciju i imali izgovor da se umešaju.

U to vreme, 1998. godine, sa nama su pokušavali da „flertuju“. Zapad je formirao Kontakt grupu, koja je govorila u SB UN. U njenom sastavu je bila Rusija. Ova grupa je bila pozvana da smiri situaciju i nađe političko rešenje, koje bi zadovoljilo težnje kosovskih Albanaca. Aktivnost grupe nije dala nikakve rezultate. Napori Zapada da podrže separatiste su nastavljeni.
Oslobodilačku vojsku Kosova, koja je stvorena u to vreme, aktivno je podržavala albanska mafija, koja je tada u Evropi bila na vrhuncu. Ona je, pre svega, obuhvatala trgovinu narkoticima, trgovinu organima i druge vidove organizovanog kriminala. Značajan deo novca odlazio je na jačanje položaja Oslobodilačke vojske Kosova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SERGEJ LAVROV U FILMU „BEOGRAD“, EMOTIVNO O STRADANJU SRPSKOG NARODA: Sa osetnom tugom se osvrće na najveći bol svog bratskog naroda- „Dobro se sećam..“”

  1. Pravi primerak Čoveka Zemaljske kugle , onakve kakva treba da bude i on i Medvedev i Peskov i Zaharova i Putin i Kadirov, i Orban i Erdogan …………i …….svi ljudi koji žive u Rusiji ali i u Srbiji sem malo izroda .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter