Izvor: Tanjug
03.02.2023 u 16:06
0

„SIGURNA RUKA VAS VODI U BUDUĆNOST!“ Predsednik Vučić poručio poslanicima

 Predsednik Srbije Aleksandr Vučić izjavio je danas, odgovarajući na izlaganja poslanika, da ne moraju da brinu koliko dugo je on u politici jer ih "sigurna ruka vodi u budućnost".

On je tako, na posebnoj sednici Skupštine Srbije, posvećenoj KiM odgovorio poslaniku iz koalicije „Zeleno – levi klub“ Đorđu Pavićeviću, koji je rekao da se Vučić skoro 30 godina institucionalno bavi politikom zbog čega ne mora da spočitava opoziciji „ko je šta radio u životu“.

Vučić je rekao i da Pavićević sve vreme svog izlaganja nije ni pomenuo KiM, čak ni ime izgovorio.

PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Srbija će se držati odluke o neuvođenju sankcija Rusiji dok to ne bude ugrozilo njene vitalne interese

-Ali zato su valjda svi slavni kada izgovore moje ime. Izgovorio ga je devet puta za skoro četiri minuta izlaganja. Čestitam spasili ste KiM virtuoznim veštinama, ali mi nije jasno da li ste me hvalili ili ne- zaključio je Vučić.

Pavićević je tokom izlaganja naveo da je tokom jučerašnje sednice Vučić govorio skoro pet sati, predsednik Skupštine Vladimir Orlić sat i 45 minuta, „oni koji su hvalili predsednika“ 108 minuta.

-Neću se zahvaliti predsedniku jer nas je poštedeo čitanja niti smo mogli da pročitamo šta piše, ali smo čuli pet sati različitih interpretacija i 10 principa koji se ne odnose na ono što piše. Čuli smo Tukidida, ali to je vaš manir, mogli ste da nađete i bolje delove tog dela-rekao je Pavićević.

Pre Pavićevića govorila je poslanica SNS Danijela Vujičić, koja je rekla da je nakon jučerašnjeg dana shvatila da je pogrešila što je mislila da je KiM kolevka svakom Srbinu, kao i da je politika opozicije prema KiM „čist amaterizam“.

-Juče su pale sve maske. Želim da se zahvalim predsedniku za sve što čini za KiM i što čuvamo mir. Pokazali ste da poštujete institucije. Ne bih se možda ni zahvalila da su svi prethodni predsednici imali ovakvu odgovornost. Pokazali ste razliku između politikanstva i odgovornog vođenja Srbije- rekla je ona.

Ona je naglasila da Srbi sa KiM apeluju na jedinstven stav i da insistiraju na tome da narod shvati da su sva vera i nada uperene u Beograd.

-Čitava moja generacija je odrastala uz krvavi petak, subotu, proleće. Kada sam govoirla da bi trebalo da naučimo nešto od Albanaca, to je da budemo jedinstveni. Kada nismo jedinstveni to se završi sa metkom u čelo našem detetu. Sve protiv jedinstva znači metak u čelo detetu- rekla je Vujičić.

NAJVEĆA GREŠKA ZAPADA SLANJE TENKOVA UKRAJINI! Vučić: „Oni su ujedinili ruski narod, kao niko pre“

Dodala je da Srbi sa KiM, koji slušaju zasedanje u galeriji skupštine nisu kriminalci već patriote i da su krivi samo zato što su Srbi i što su njihova deca rođena „iza žice“.

-Vi ste kriminalizovali Srbe i slali depeše stranim ambasadorima o nekim lošim momcima. Da li su sinovi Milana Radoičića krivi što im je otac patriota i što se bori za svakog Srbina na KiM. Verovaću vam da volite Kosovo kada promenite narativ. I nismo mi građani sa KiM, već Srbi sa KiM- rekla je Vujičić.

Ona je kazala da se na Kosovu vodi politika Džafera Deve i da svakog Srbina boli nejedinstvo.

-Da li gledamo u isto Kosovo – ne. Znam da će KiM braniti i Vučić i SNS dok dišemo, a vi dok vam traju mandati. Želim samo da obavestim Vojislava Koštunicu da će Srbija pobediti sa ili bez Aljbina Kurtija- rekla je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter