Izvor: Tanjug
27.04.2022 u 22:31
0

SIJARTO POSETIO SUBOTICU Mađarski ministar spoljnih poslova istakao da je pobeda Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima dobra vest

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je prilikom nedavne posete Subotici najavio dalju saradnju sa Vladom Srbije u ključnim projektima i nastavak podrške preduzetnicima Vojvodine.

„Ponosni smo na to što je u Srbiji pobedio predsednik koga su i Mađari podržali, čak su ga i kandidovali“, rekao je Sijarto gostujući u emisiji Subjektiv na TV Panon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Govoreći o izborima u Srbiji i Mađarskoj, održanim 3. aprila, Sijarto je rekao da je u obe zemlje vlaldajuća politička opcija osvojila rekordnu podršku što omogućava da se nastavi saradnja između dve države započeta u prethodnoj deceniji.

„To što je Aleksandar Vučić pobedio za nas je dobra vest. Smatram da je sada najvažnije da završimo započeta ulaganja“, rekao je Sijarto i precizirao da to znači da do 2025. godine treba da se završi modernizacija pruge Beograd-Budimpešta koja će u skorijoj budoćnosti biti sve značajnija.

SRBI I MAĐARI, BEZ BRIGE! Zagarantovano snabdevanje ruskim gasom

Mađarski ministar spoljnih poslova osvrnuo se i na moguću krizu u snabdevanju energentima i uvođenju sankcija Rusiji istakavši da je Mađarska u pogledu snabdevanja naftom i zemnim gasnom upućena na Rusiju.

„To nije ni političko, ni filozofsko, ni komunikacijsko pitanje, već jednostavna, fizička datost. I Srbija je u toj situaciji. Od evropskih partnera smo tražili razumevanje za to“, rekao je Sijarto.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter