Izvor:
08.11.2016 u 22:38
0

Skupštinski rijaliti: Pljuštale međusobne optužbe poslanika, prozivali jedni druge da su lopovi, lažovi…

Tokom današnje rasprave o amandmanima na izmene i dopune Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, u parlamentu je ponovo bilo provocirajućih aplauza, prekidanja sednica i opomena.

Opomenu je "zaradio" lider Dosta je bilo Saša Radulović, a sednica je na kratko prekinuta pošto su poslanici DJB aplaudirali tokom obraćanja šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića, što nije prvi put da na takav način ometaju Martinovića.

Radulović je negodovao jer, kako je rekao, postoje različiti aršini za poslanike u sali, u zavisnosti od toga da li su u vlasti ili opoziciji, tvrdeći da se ne poštuje dnevni red i da se ruši dostojanstvo skupštine.

Negodovali su i drugi poslanici Dosta je bilo, pa je tako Branka Stamenković pitala predsedavajućeg Veroljuba Arsića, da li je "prespavao" kada je poslanik SNS rekao da poslanička grupa DJB laže, jer je njoj upravo zbog toga što je iskoristila "laž" oduzeta reč.

– Nemojte da se predstavljate kao žrtve, niko vas ovde ne ugrožava. Niko vam nikakva prava ne oduzima, potpuno ste ravnopravni sa ostalim kolegama – odgovorio je Arsić.

Usledila je i polemika Radulovića i Arsića, a tokom obraćanja šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića poslanici DJB su aplaudirali.

Martinović je tada rekao "ne zna koja po redu sednica na kojoj čovek za koga teško može da kaže da je u skladu sa elementarnim principima građanske kulture, sebi daje za pravo da poslanike SNS naziva lažovima i da jedino on ima monopol na istinu".

– Budući da ovaj čovek više ne može da krade, da otima od naroda, a da sada više nema mogućnost da krade i manipuliše stečajevima, očigledno je dobio napad jakih duševnih bolova i ja za to imam potpuno razumevanje – rekao je Martinović za Radulovića.

Nakon petominutne pauze, poslanici su nastavili sa polemisanjem, a osim poslanika DB, negodovao je i poslanik SRS Nemanja Šarović.

– Da li je Radulović lopov ili nije treba da odluče nadležni državni organi. Ako imate ta saznanja iskoristite ih da borba protiv korupcije o kojoj stalno pričate i zaživi na delu. Dajte jedan put uradite nešto o čemu pričate, jer ovo ovako što radite je sramno prema opoziciji –smatra Šarović.

Martinović mu je odgovorio da svako ima pravo na advokata i da Radulović boljeg advokata od Nemanje Šarovića nije mogao da nađe.

– Sad ono što mene zanima…koja je tajna veza između Nemanje Šarovića, Saše Radulovića, Ješića, Kene, šta je to što spaja sve ove ljude. Jedino što vidim je da su protiv Aleksandra Vučića i SNS – prokomentarisao je Martinović.

Arsić je posle ove polemike odredio pauzu, a poslanici su nastavili rad u 15 sati. Prehodno je bilo reči i o poplavama i o tome ko je kako reagovao.

O tome su polemisali poslanici SNS ALeksandar Martinović i DS Goran Ješić. Najviše je bilo reči o poplavama u Šapcu.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter