Izvor: Kosovo online
07.08.2023 u 20:48
0

SRAMNO, JOŠ JEDAN DOKAZ VANDALIZMA: Kurtijeva policija uništila tablu na ćirilici na opštini Zubin Potok

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović izjavio je za Kosovo onlajn da je policija polomila tablu na opštinskoj zgradi koja je bila na ćiriličnom pismu i istakao da je to još jedna poruka Srbima da ih prištinske vlasti ne žele na Kosovu.

„U vreme vikenda ne protestujemo ispred opštine, tu smo petkom do 15 sati i dolazimo u ponedeljak ujutru. Tokom vikenda kosovska policija je polomila tablu sa natpisom na ćiriličnom pismu na ulazu u zgradu opštine Zubin Potok. Tabla je polomljena, iščupana sa zida, a nalazila se par metara iznad ulaza“, priča Vulović.

printscreen/Kosovo Online

 

Takođe iznad ulaza u zgradu uklonjen je i deo natpisa „Opština Zubin Potok“, tako da je ostalo samo još četiri slova „tina“.

On je istakao da su građani danas, kada su se okupili, videli da je natpis polomljen i skinut sa zida.

„To je klasičan pritisak na Srbe, na ćirilicu kao naše pismo. Mi smo od početka protesta mirno reagovali, trudili smo se da ne izazovemo nijedan eksces. Tako da nijedan povod ne postoji da oni to urade“, kaže Vulović.

printscreen/Kosovo Online

 

Navodi da je opština Zubin Potok okružena policijskim snagama sa kordonom i ogradom, zbog čega smatra da niko drugi nije mogao da priđe zgradi.

„Niko drugi nije mogao da priđe opštinskoj zgradi. Ispred ulaza uvek stoji po pet, šest njihovih policajaca, tako da je to njihovo delo“, uveren je Vulović.

TELEKOM NA UDARU LAŽNOG PREMIJERA: Kurti želi da se otarasi i pogasi sve srpsko, BESRAMNI POSTUPCI

Podvlači da u Zubinom Potoku, od zauzimanja opštine, nije bilo nijednog incidenta, tako da kosovska policija ničim nije isprovocirana.

„To je još jedan njihov dokaz da ne žele više Srbe tu. Ali mi smo tu i čekaćemo, ne idemo nigde odavde“, poručio je Vulović.

Inače posle lokalnih izbora, održanih bez učesća Srba, policija je skinula sa zgrade opštine srpske zastave.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter