Izvor: HAPPY BSC
17.02.2023 u 13:02
0

SRBIJA DOBILA 320.000 VAKCINA PROTIV KOVIDA! Premijerka: „Istorijski najvrednija donacija humanitarne pomoći u istoriji Slovačke“ (FOTO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohom koji joj je simbolično predao ček povodom donacije vakcina protiv zarazne bolesti kovid 19.

Vakcine proizvođača Fajzer, isporučene su 13. januara u našu zemlju i radi se o 300.000 doza prilagođenih varijanti Omikron i 20.000 doza originalne vakcine. Vrednost donacije je blizu 6,3 miliona evra. Ova donacija je istorijski najvrednija donacija humanitarne pomoći u istoriji Slovačke.

PREMIJERKA O PROTESTU NA SRETENJE: Rusija suviše ozbiljna država da bi imala bilo kakve veze sa takvim ljudima

Brnabić je izrazila neizmernu zahvalnost Slovačkoj i slovačkom narodu na ovoj vrednoj pomoći.

Prema njenim rečima, ovo je jedan od najboljih primera saradnje zemalja sveta, pogotovo u današnjem vremenu izazovnih geopolitičkih okolnosti.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade zahvalila se Slovačkoj na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i suvereniteta i teritorijalnog integriteta
Republike Srbije.

Premijerka je podsetila da je Srbija jedna od prvih zemalja sveta koja je započela vakcinaciju protiv korona virusa i da je tada umnogome pomagala kako evropske zemlje, tako i manje razvijene države kojima je tada pomoć bila preko potrebna.

Brnabić se zahvalila Slovačkoj i na podršci našim evrointegracijama i podvukla da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Srbije.

Ambasador Rosoh rekao je da je uveren da će Srbija pre ili kasnije postati članica Evropske unije, jer prema njegovim rečima, geografski i istorijski Srbija jeste Evropa.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter