Izvor: NOVOSTI
10.10.2023 u 08:59
2

SRBIJU OČEKUJU NOVI PRITISCI: Velika petorka dolazi do kraja meseca

Velika petorka koju čine izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i emisari predsednika SAD, Francuske i Nemačke i italijanske premijerke, dolaze do kraja meseca ponovo u posetu Srbiji.

Prema njihovim informacijama, na stolu će biti još snažniji pritisci da Srbija uvede sankcije Rusiji, kao i da se u potpunosti primeni Ohridski sporazum, koji inače predsednik Aleksandar Vučić nije potpisao.

Ali, kako je posle sukoba u Banjskoj klatno krivice u delu međunarodne javnosti gotovo preko noći prešlo sa Aljbina Kurtija na srpsku stranu, za očekivati je da pomenuti kvintet iskoristi to kako bi od Vučića iznudio „kooperativnost“.

SMENA NA ČELU KFORA: Turski general Ulutaš danas preuzima komandu

Pomenuti petočlani tim bio je u Srbiji 20. januara, kada je pred Srbiju tokom razgovora sa predsednikom Vučićem, bukvalno stavio ultimatum – prihvatanje nemačko-francuskog odnosno evropskog plana, koji je kasnije i dogovoren u Ohridu ili razne vrste kazni – od uvođenja viza do povlačenja investitora.

Ova nova turneja zakazana je posle događaja u Banjskoj gde su poginuli albanski policajac i trojica Srba, što je Zapadu poslužilo da na mah zaboravi Kurtijev teror – provokacije, prebijanja i hapšenja Srba…

Posle oružanog sukoba na severu Kosova, do kojeg je došlo iako je Beograd mesecima upozoravao da se može desiti nešto slično, usledile su izjave u kojoj je Srbija označena kao agresor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “SRBIJU OČEKUJU NOVI PRITISCI: Velika petorka dolazi do kraja meseca”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter