Izvor: TELEGRAF
10.10.2023 u 09:43
0

MINISTAR MALI U POSETI MARAKEŠU: Sastaje se sa najvećim svetskim finansijerima

Godišnji skup Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda počeo je danas u marokanskom gradu Marakešu i traje do 15. oktobra.

Potpredsednik vlade i ministar finansija, Siniša Mali, boraviće od danas do 12. oktobra u Maroku, gde će u Marakešu učestvovati u radu godišnje konferencije Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda i sastati se sa najvećim finansijerima iz celog sveta.

Mali će imati sastanke sa velikim bankama koje podržavaju Srbiju u finansiranju najvećih projekata, kao sto su Banka Amerike, Dojče banka, Džej Pi Morgan, Siti bank, BNP Paribas i druge.

Takođe će učestvovati na okruglom stolu sa najvećim investitorima iz celog sveta, koji ulažu u obveznice Republike Srbije i predstaviti im postignute rezultate, makroekonomske pokazatelje i drugo, saopšteno je iz resornog ministarstva.

OHRABRUJUĆE! U Srbiji trenutno 50.000 više zaposlenih nego 2022. godine

Prema planu, Mali ima zakazane sastanke sa potpredsednicom Svetske banke, Antonelom Basani, kao i sa predstavnicima zemalja iz regiona Zapadnog Balkana, zamenikom direktora MMF-a, Bo Lijem, sa šefom Siti banke, Georgijem Jordanovom, i sa ministarkom finansija Kraljevine Maroko, Nadijom Fetah.

Ministar će održati i sastanak sa direktorom Departmana za Evropu MMF, Alfredom Kamerom, kao i sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj, a posetiće i AM23 Campus gde će biti održana plenarna sednica Odbora za razvoj.

Kako je dalje navedeno, sastaće se i sa direktorkom Konstituence u Svetskoj banci, kojoj pripada i Srbija, Dominik Favre.

Godišnji skup Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda počeo je danas u marokanskom gradu Marakešu i traje do 15. oktobra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter