Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
20.11.2023 u 17:41
1

STOLTENBERG: NATO će učiniti sve da se ne ponovi nasilje na KiM

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Prištini da će Alijansa učiniti sve da se ne ponovi, kako je rekao, nasilje koje je viđeno u maju u Zvečanu, kao i u Banjskoj, 24. septembra, poručivši da je važno da se nađu odgovorni kako bi se pokazalo da takvo nasilje ne ponovi.

Nasilje na Kosovu je neprihvatljivo. Zato smo pojačali prisustvo sa još 1.000 vojnika, što to je najveće NATO pojačanje u prethodnoj deceniji – poručio je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Prištini.

TUKLI SU ME, GOVORILI „MAJMUNE“: Jeziva ispovest Srbina kog su uhapsili Kurtijevi policajci

Kada je reč o istrazi, NATO nije istražni organ, pitanje Banjske je pitanje za kosovsku policiju, Euleks, a to ću reći sutra i Srbiji. Svakako, očekujemo da se odgovorni izvedu pred lice pravde. Važno je da bude posledica, nasilje se ne sme ponoviti – kazao je Stoltenberg.

On je rekao da je NATO mnogo uložio u stabilnost i mir u ovom regionu, kako je rekao, na Kosovu, BiH, Balkanu…

Učinićemo sve da ispunimo UN mandat na Kosovu, da podržimo Eufor u Bosni. Sada trenutno razmatramo da li treba da imamo stalno (pojačano) prisustvo da se ne bi ponovilo nasilje. Dakle, razmatramo sve opcije – istakao je Stoltenberg, tvrdeći da su „u maju 93 NATO vojnika povređena“.

Naglasio je da je bezbednost, stabilnost, sloboda kretanja za sve građane prioritet. Ponovio je da EU podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU. „Obe strane moraju da priđu dijalogu iskreno, u dobroj veri i to je ključan korak ka normalizaciji odnosa“, zaključio je Stoltenberg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STOLTENBERG: NATO će učiniti sve da se ne ponovi nasilje na KiM”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter