Izvor: Tanjug
03.02.2023 u 12:30
0

STRANE INVESTICIJE LEK ZA NAŠU PRIVREDU! Vučić: „Dobrodošle su i investicije iz Rusije“

Ne postoji nijedna druga evropska zemlja od Srbije koja ima bolje odnose sa Ruskom Federacijom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su strane direktne investicije mnogo značajne za srpsku privredu i da nam se od toga isplaćuju i veće plate i veće penzije dodajući da, ukoliko ima zainteresovanih investitora iz Rusije, dobrodošli su u Srbiju.

Odgovarajući na kritike poslanika Dveri Ivana Kostića u vezi sa saradnjom sa Ruskom Federacijom, Vučić je, na sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o KiM, kazao da je tokom prošle godine u Srbiji zabeležen skok azijskih, odnosno kineskih i japanskih investicija, nešto manje je bilo evropskih, ali su i dalje dominantne, a ruske investicije su oko 2,5 odsto.

DRUGI DAN ZASEDANJA O KIM! Vučić: „Da ne pregovaramo 10 godina morali bismo da priznamo nezavisno Kosovo“ (VIDEO)

– Razumljivi su i razlozi – kazao je Vučić komentarišući nizak nivo ruskih investicija dodajući da kada se država vodi, mora se izračunati sve.

Vučić je ukazao i da je trgovinska razmena sa Nemačkom prošle godine bila 8,3 milijarde, a da će ove godine ići preko devet, možda 10 milijardi.

– To je pitanje fabrika koje ovde rade. To je lek za srpsku privredu, odatle nam se isplaćuju veće plate, veće penzije. Nemamo problem da sarađujemo sa Ruskom Federacijom, mi smo otvoreni za to, kao što plaćamo gas, dana ne kasnimo, sve plaćamo u valuti, ni od koga ne zavisimo. Ako su zainteresovai i imaju investitore, uvek su dobrodošli, ali nažalost sada imaju drugih briga – kazao je predsednik.

Vučić kaže da kada je reč o odnosima Srbije i Rusije, ne postoji nijedna druga evropska zemlja od Srbije koja ima bolje odnose sa Ruskom Federacijom.

Kaže da se Srbija ponaša odgovorno i fer.

– Ali, ja da brinem sve brige i Rusije i Zapada, a i jedni i drugi to traže, nisam u stanju, niti hoću. Dovoljno briga imamo u Srbiji koje moramo da rešavamo. Neće tu Bog pomoći ništa, tu ćemo mi malo da pomognemo, vi da nam ne odmognete – kazao je Vučić odgovarajući Kostiću.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter