Izvor: radio konatakt plus
30.09.2023 u 19:41
0

TEROR KURTIJEVE POLICIJE SE NASTAVLJA: Specijalna policijska jedinica pretukla trojicu Srba u opštini Zubin Potok

Pripadnici specijalne policijske jedinice pretukli su trojicu muškaraca srpske nacionalnosti iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Kancelariji su kazali da su se M. R, M. S. i M. J. jutros “uputili do svoje stare šumske kuće u seču drva za ogrev, kada su ih po povratku zaustavili pripadnici Kosovske policije, šutirajući ih i udarajući po telu, uz vulgarne psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi”.

MILAN RADOIČIĆ ODAZAVAO SE POZIVU DRŽAVNIH ORGANA: Slučaj preuzima Više javno tužilaštvo u Beogradu

Kosovski specijalci su, kako su naveli u Kancelariji, poručili povređenim muškarcima da “na severu Kosova nemaju šta da traže”. Oštećena lica su nakon incidenta zatražila lekarsku pomoć, a težina zadobijenih povreda će tek biti utvrđena, dodali su u Kancelariji za KiM.

Prema njihovim rečima, nastavljena je spirala nasilja kojom Priština nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Kosova.

„Verbalno nasilje, proizvoljni upadi u kuće i fizički nasrtaji na Srbe su svakodnevna karakteristika Kurtijeve okupacije severa, zbog čega Beograd insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština severno od Ibra i raspoređivanje jedinica KFOR-a“, naveli su.

Pozvali su međunarodnu zajednicu da “u ime mira, humanosti i civilizacijskih vrednosti prestane da toleriše takvu praksu”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter