Izvor: Sputnjik
29.12.2022 u 10:57
0

„TRAŽIĆEMO PRAVDU!“ Zaharova poručila da Rusija neće dozvoliti Zapadu da „gurne pod tepih“ incident sa „Severnim tokom“

Rusija neće dozvoliti Zapadu da „gurne pod tepih“ situaciju sa eksplozijama na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„PSI LAJU, A KARAVANI PROLAZE“: Zaharova odreagovala na poziv Kijeva da se Rusija isključi iz Ujedinjenih nacija

Po njenim rečima, zapadne zemlje kojima je to u interesu nastavljaju da ignorišu pozive da se sprovede transparentna, objektivna, profesionalna i depolitizovana istraga nakon koje bi se identifikovali i kaznili krivci.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Rusija neće dozvoliti da se ponovo izvrši manipulacija u stilu – ‘gurnućemo sve pod tepih’. istina će biti neprijatna za Zapad, jer je ono što se dogodilo sa ‘Severnim tokom’ i ‘Severnim tokom 2’ – zločin, teroristički akt koji je pripreman ideološki i politički. U momentu kada je, po svemu sudeći, Zapad bio iscrpeo sve mogućnosti za korišćenje ekonomskih i političkih poluga pritiska i za realizaciju zadatka o gašenju tog projekta, tada su prešli na plan B i fizički uništili tu civilnu infrastrukturu – izjavila je Zaharova.

Kako je istakla, ne radi se samo o napadu bez presedana na međunarodnu transportnu infrastrukturu, nego o izuzetno opasnom presedanu koji zahteva oštru reakciju čitave svetske zajednice.

– Stoga ćemo tražiti pravdu i razjašnjavanje pozadine tog teškog zločina – poručila je Zaharova.

Prethodno je list „Vašington post“ objavio da niko od zapadnih činovnika ne sumnja u to da je napad na gasovode bio isplaniran. Prema rečima neimenovanih izvora, čak i oni koji su upoznati s ekspertizama, nemaju na osnovu čega da zaključe da je diverzija povezana s Rusijom.

Teroristički napadi dogodili su se 26. septembra, istovremeno na dva ruska gasovoda koji izvoze gas u Evropu – na „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“. Operator „Severnog toka“, kompanija „Nord strim AG“ saopštila je da je došlo do velikih oštećenja i da je nemoguće proceniti kada će ona biti otklonjena. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o planiranoj diverziji. Glavno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivičnu istragu o delu međunarodnog terorizma.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter