Izvor: HappyBSC
23.12.2022 u 22:09
0

U Vojsci Srbije svečano obeležen Dan Ratnog vazduhoplovstva i PVO!

U Vojsci Srbije je danas svečano obeležen Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i 110 godina od formiranja Vazduhoplovne komande srpske vojske sa sedištem u Nišu.

Vojnici generacije „decembar 2022“ položili zakletvu pred ministrom odbrane Vučevićem

Centralna svečanost je održana u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, u prisustvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Petra Cvetkovića, predstavnika jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave, verskih zajednica, boračkih udruženja i brojnih gostiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na svečanosti su sumirani rezultati rada u prethodnoj godini i uručene nagrade i priznanja najboljim pojedincima. Obeležavanje praznika bilo je prilika i da se napravi osvrt na 110 godina dugu istoriju ratnog vazduhoplovstva, ali i da se istaknu obučenost, posvećenost i zalaganje pripadnika ovog vida Vojske Srbije u realizaciji dodeljenih zadataka, pre svega u kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Republike Srbije.

Praznik je obeležen i u komandama, jedinicama i ustanovama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uz svečani stroj i polaganje venaca i cveća na spomen-obeležja u kasarnama i na vojnim aerodromima.

Dan Ratnog vazduhoplovstva i PVO obeležava se 24. decembra u spomen na dan kada je doneto rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande srpske vojske, u čiji su sastav tada ušli Aeroplansko i Balonsko odeljenje, Vodonička centrala i Golubija pošta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter