Izvor: Tanjug
20.12.2023 u 21:11
0

Uručeni ključevi od 12 stanova za izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske

Komeserijat za izbeglice je, u okviru Regionalnog stambenog projekta, uručio danas ključeve od 12 stanova za izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske. Komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević je istakla da je zahvaljujući Regionalnom stambenom projektu stanove dobilo 7.495 izbeglica.

– Srbija je sa preko 30 miliona evra učestvovala u ovom projektu, što govori o tome da radimo na tome da pomognemo svim izbegličkim pordicama kojima je pomoć potrebna“, izjavila je Stanisavljević. Stanisavljević je navela da je u ovoj godini dodeljen 561 stan izbegličkim porodicama. „Danas useljavamo još 12 porodica u ovaj novoizgrađeni stambeni objekat, tako da godinu završavamo sa 573 uručena stana – istakla je Stanisavljević.

Predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić, rekao je da je njegova opština zajedno sa Komeserijatom za izbeglice učestvovala u brojnim projektima koji su za cilj imali zbrinjavanje izbeglih i prognanih lica.

– Za izgradnju ovog objekta opština Pećinci je besplatno ustupila zemljište, obezbedila priključke za struju, gas, vodu, kanalizaciju i na sebe preuzela parterno uređenje oko zgrade, čija je ukupna vrednost preko 10 miliona dinara – naveo je Đokić. Šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Nikolo Bertolini je ukazao da je regionalni stambeni projekat trajao 11 godina. „Danas smo ovde u poslednjoj raspodeli stanova, oko 11.300 porodica u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj je dobilo stanove. U Srbiji je donirano 144 miliona evra, a 238 miliona evra u regionu u okviru projekta“, naveo je Bertolini. Regionalni stambeni program je višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu, a sprovodi se uz pomoć OEBS-a, UNCHR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter