Izvor: Kosovo Online
20.12.2023 u 22:13
0

STEJT DEPARTMENT NAGAZIO PRIŠTINU: FORMIRAJTE ZSO!

Stejt department se zalaže za iskorak u dijalogu Beograda i Prištine, poziva obe strane na hitnu angažovanost u dijalogu i da u potpunosti sprovedu svoje obaveze što uključuje i Zajednicu srpskih opština, piše Pavlović Tudej.

Kako se navodi u tekstu na sajtu thepavlovictoday.com, u domenu međunarodne diplomatije, dok Ukrajina i Gaza zauzimaju centralno mesto, Zapadni Balkan ostaje nedovoljno prijavljeno žarište, a dijalog Beograda i Prištine koji vodi EU nalazi se u zastoju nakon Ohridskog sporazuma.

Dodaje se da se tokom tog zastoja i dalje čeka rešenje o osnivanju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.

RUSI SU SAMLELI UKRAJINSKU LINIJU ODBRANE I HRLE NEZAUSTAVLJIVO! „AKTUELNOSTI“ otkrivaju NOVI MOMENAT NA FRONTU!

Kako se bliži kraj 2023. godinu, premijer Aljbin Kurti tek treba da se pozabavi tim pitanjem, uprkos eksplicitnom stavu Sjedinjenih Država koje ističu to kao pravno obavezujuću obavezu za Kurtija.

„Bili smo jasni u našem stavu o tome: Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju dijalog između Kosova i Srbije uz posredovanje EU kao jedini put za postizanje mirnih i produktivnih odnosa između Kosova i Srbije“, rekao je neimenovani portparol Stejt departmenta za Pavlović Tudej.

Dodao je da SAD ponavlja pozive obema zemljama da se ozbiljno i hitno angažuju na tom cilju.

„Ponavljamo naše pozive obema stranama da u potpunosti sprovedu sve svoje obaveze iz dijaloga, koje uključuju i Zajednicu opština sa srpskom većinom“, rekao je portparol Stejt departmenta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter