Izvor: kurir.rs
29.09.2023 u 18:02
1

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Naša država ima dokaze i goniće hladnokrvne ubice“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je Kulu Beograd sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija Nj.V. šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Nakon ovog susreta predsednik se obraća javnosti i odgovara na pitanja okupljenih novinara.

Predsednik je odmah istakao da je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Entoni Blinkenom.

– Imao sam dug i nelak razgovor sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom – otkrio je Vučić, dodajući da se razgovaralo o situaciji na Kosmetu, kao i to da je bilo stvari oko kojih su se saglasili i onih oko kojih se nisu saglasili.

– Saglasili smo se oko toga da je potrebna deeskalacija i značajno veća uloga KFOR-a, i Srbija će to uvek podržati. Negirao sam neistine o najvećem stepenu borbene gotovosti naših snaga. Nismo se saglasili oko prirode onoga što se dogodilo na KiM, posebno sa onim vezanim za kosovski suverenitet – rekao je Vučić o dugom telefonskom razgovoru sa Blinkenom.

– Ne interesuje me šta bilo ko na svetu misli o tome. Mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica bukvalno hladnokrvo likvidirani, kada nisu bili likvidirani u borbi, nego samo ranjeni, bili su u životu i predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani. Nisam želeo da se saglasim da je to bila bilo kakva perfektna profesionalno urađena akcija – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da je Blinkenu postavio pitanje zašto je EULEKS bio odbijen da bude u akciji na severu KiM.

Kaže i da je američki sekretar govorio o mogućim merama protiv Srbije „ukoliko se ne budemo ponašali na odgovarajući način“.

– Vi ste velika zemlja, super sila, vaše je da činite šta mislite da morate, ja sam potpuno protiv toga i mislim da je to vrlo loše, ali postoje stvari kojih mi moramo da se držimo, a to je pre svega istina.

– Što se Hrvata tiče… Da li vas čudi što toga ima i u našoj zemlji. Koliko ima njih u našoj zemlji koji navijaju za Kurtija? Ja to očekujem – kaže Vučić.

O Milanu Radoičiću je Vučić rekao da je to pitanje za tužioca i za druge državne organe.

– Ako je neko mislio da će on da beži, neće. Znam sigurno da policija mora na osnovu medijskih izveštaja da prikupi informacije.

– Ne, nego smo mi idioti koji bi ugrozili svoju poziciju – rekao je Vučić na novinarsku konstataciju da je Radoičić rekao da Beograd nije umešan u dešavanja u selu Banjska.

– Ono u šta mene nećete da ubedite, ja imam i država ima dokaze i goniće hladnokrve ubice. Te priče o divnim profesionalcima, koji se suprotstavljaju srpskom terorizmu, to vi možete da pričate. Nek šalju NATO, manje će Kurti da divlja.

– Rekli su da ne smem da idem na izbore jer su mi zabranili Amerikanci, kad smo rekli mi želimo da vam ispunimo zahteve, oni kažu „nemojte molim vas, šalili smo se“. Hoćemo da nam zemlja bude nezavisna, suverena, slobodna, a ne da nam bude kolonijalna. Neka se spremaju, ostaje im još 79 dana do izbora, oni su sigurni pobednici. Mi ćemo se boriti za srpski narod, pa kom opanci kom obojci. Prihvatićemo volju naroda, sklonićemo se sa vlasti. Samo neka još to pokažu na izborima.

Podsetimo, predsednik Vučić izjavio je danas, posle susreta sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i izaslanikom predsednika Ujedinjenih arapskih Emirata princem prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, da veruje da su napravili dobar sastanak i dobar rezultat.

– Naše dve zemlje su zemlje bez luka i mora, zavisni smo od Konstance, Soluna, Pireja i moramo da pronalazimo nova rešenja za izvoz i uvoz naših roba, zatim bezbednost u oblasti vode i hrane, energetsku bezbednost, analizu dostupnosti radne snage svih profila, posebno zanatskih. Razgovarali smo o mogućnosti formiranja zajedničke kompanije u oblasti stočarstva, naročito ovčarstva, govedarstva. Potreban je razvoj poljoprivredne infrastrukture, mi smo sa svega 5,6 odsto pokriveni sistemima za navodnjavanje – rekao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Naša država ima dokaze i goniće hladnokrvne ubice“”

  1. Predsdniče to je kao da smo se žalili upravi Vodovoda, oni koji su stvorili Albaniju su Austrugari a ovo su nastavljaci a sve zbog ne samo mrznje Pravoslavaca , Srba i Rusa več iz geopolitčkih razloga , gospodja Toleva je napisala knjigu i u vezi Jermena koja treba da se pročita a Srbi treba sve da znaju do kojih je gospdoja tajnih podataka došla u arhivima Austrije a u vezi Austrougara i Albanske ne znam kao da nazovem to , onoga što su im oni dali, poklonili i naučili i sada se sve isto radi , što bi značilo da taj kapital Austrougarskog cartva i dalje ima moć i dalje se njime placaju politicari za njihovu stvar. .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter