Izvor: tanjug
12.08.2022 u 13:22
0

VLADA SPREMNA NA NOVE USTUPKE POLJOPRIVREDNICIMA! Brnabić: „Činimo sve da im pomognemo“

Premijerka Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali saobraćaj.

ZAVRŠEN SASTANAK POLJOPRIVREDNIKA I VLADE: Zabrana izvoza biće ukinuta, čekaju odgovor na ostale zahteve

U Beogradu je juče održan sastanak posle kojeg su nastavljeni protesti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Što se tiče dodatnih ustupaka imamo ideje. Juče smo ispunili ono što smo obećali, a to je da smo ukinuli zabranu izvoza ulja. Spremni smo da zajedno sa uljarima tražimo da cena otkupa bude 535 dinara bez poreza – rekla je Brnabić.

Ona je navela da je važno znati da država ako garantuje cenu suncokreta, onda bi to morala svima, a to je, kaže, nemoguće.

– Može jedino da se reguliše trgovačka marža da bude deset procenata. Ponudili smo 22 dinara subvencije za gorivo po hektaru, a u poslednjem kvartalu možemo ići na 30 dinara – poručila je Brnabić.

Premijerka je uporedila budzet za subvencije iz 2010. godine koji je bio 14 milijardi i sadašnji koji prelazi 50 milijardi dinara.

– Vidi se da je podrška porasla. Već smo tokom godine intervenisali. Državni budzet nije ćup bez dna i država mora ostati fiskalno odgovorna. Moramo se obezbediti i za sledeću godinu. Bilo bi neodgovorno da potrošimo sve što imamo – poručila je premijerka koja u Novom Sadu boravi na sastanku povodom obeležavanja dana mladih.

Trenutno su u toku novi pregovori ratara koji protestuju sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u zgradi Pokrajinske vlade.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter