Izvor: kopsovo online
03.10.2023 u 21:52
0

VUČEVIĆ OBJASNIO: Meta Prištine nije Radoičić već predsednik Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocenio je da meta Prištine nije Milan Radoičić, već politička optužba Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića

Vučević je kazao da je Srbija pravna država, u kojoj postoji vladavina prava, i da su nakon izjave advokata Radoičića i pisanja medija pokrenuta procedura u skladu sa zakonom, kao što bi bio slučaj sa svakim građaninom zemlje.

GORI KERBER I OD KURTIJA: Osmani na CNN opet samo optužuje i ignoriše pitanja o ZSO

„Ono što smo najavili kao država da ćemo utvrditi činjenice, imajući u vidu ograničenu mogućnost delovanja na Kosovu, radimo kako bi utvrdili šta se desilo u opštini Zvečan“, objasnio je on.

Upitan za optužbe iz Prištine i zahtev za izručenjem Radoičića, Vučević je kazao da njima nije krajnja meta Radoičić već država Srbija i predsednik Vučić.

Njima je, dok im je bio na dometu pušaka, Radoičić bio meta likvidacije. Ali krajnja meta je Srbija, njeno državno rukovodstvo, njen predsednik, to jest politička optužba naše države„, objasnio je on.

Upitan za pritisak na Srbiju, Vučević je rekao da ne treba da se zemlja bavi time kakav utisak ostavlja, već utvrđivanjem činjenica, ako se želi biti suverena država, a to je politika današnje Srbije.

Pritisak je ogroman. Izloženi smo ozbiljnim pritiscima, ucenama i drugim vidovima nekonvencionalnog opsstenja prema našoj državi. Ali jedna suverena država donosi odluke u skladu sa svojim zakonima, a ne na osnovu onoga što neko kaže“, poručio je Vučević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter