Izvor: Tanjug
20.02.2023 u 08:16
0

„VUČIĆ JE USPEO NEMOGUĆE ZAHVALJUJUĆI MUDROJ I PAMETNOJ POLITICI“ Poruka premijerke Brnabić

Predsednica Vlada Ana Brnabić izjavila je sinoć da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zahvaljujući pametnoj i mudroj politici, uspeo da održi dobre odnose i sa onim zemljama koje su tvorci tzv. Kosova.

-Pametna i mudra politika – to ne može mnogo ljudi, ali može Aleksandar Vučić. Uspeo je nemoguće, a to je da ima zemlje koje su rodile nezavisno Kosovo, a danas kažu dosta nam je ovoga i pozivaju se na Srbiju kao konstruktivnog partnera -rekla je Brnabić.

Kako je rekla, to nije palo sa neba, već je Aleksandar Vučić pre 10 godina osmislio koncept Zajednice srpkih opština i ugradio ga u Briselski sporazum.

-Znao je da ćemo se mi u nekom trenutku za 10 godina držati tog koncepta , da će doći trenutak kada će to biti na stolu i da ćemo mi reći to je u redu, mi smo to raščistili, a sada da vidimo da Priština uradi svoje. Znali smo da će to biti kamen spoticanja i da će to biti naša snaga i sigurnost i bezbednost Srba na KiM i da će Priština teško to ispuniti- rekla je premijerka.

„Nadam se da će Vučić i Kurti prihvatiti predlog EU“ Oglasio se Žozep Borelj povodom sastanka u Briselu 27.februara

Dodala je da je bilo izuzetno važno što je Vučić bio u Minhenu.

-Imao je čitav niz sastanaka sa predsenikom Makronom, kancelarom Šolcom, ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Kleverlijem, Micotakisom, Boreljom, Lajčakom i drugima i mislim da je odradio dobar posao za Srbiju- rekla je premijerka.

Kako tvrdi, Aleksandar Vučić je čovek sa vizijom i 10 godina je radio na tome.

-Mislim da ni u jednom trenutku od 2012. kada je pobedio na izborima nije mislio da sa zemljama koje su promoteri kosovske nezavisnosti, kao što su SAD i Nemačka, može to da promeni, ali je gradio odnose na drugi način, privlačenjem investicija i postavljanjem Srbije kao kredibilnog partnera, kao zemlje u koju možete da se uzdate, zemlje koja sme da kaže ne, ali koja kada kaže da, to i uradi, ma koliko to teško bilo- poručila je Brnabić.

VUČIĆ U DVODNEVNOJ POSETI ABU DABIJU: Predsednik prisustvuje otvaranju međunarodnog sajma naoružanja „IDEX“

Ona je istakla da je prirodno da imate dobre odnose, ma koliko se politički ne slagali sa zemljom koja je najveći strani investitor u vašoj zemlji i čije kompanije zapošljavaju više od 80.000 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter