Izvor:
05.11.2019 u 21:56
0

VUČIĆ ODLUČAN! Ne može „tante za kukuriku“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je uslov za odnovu dijaloga sa Prištinom da ukine takse.

Upitan da li će sa Edijem Ramom, premijerom Albanije, govoriti o kosovskom pitanju i šta je uslov za obnovu dijaloga, kaže:

"Da ukinu takse."

Na pitanje da li kosovski Albanci u tom slučaju mogu da dobiju nešto zauzvrat – na primer, da prekinemo kampanju za povlačenje priznanja ili da im omogućimo da se učlane u međunarodne organizacije, Vučić kaže:

Prekid kampanje za povlačenje priznanja može kad oni prekinu svoju kampanju za priznavanje nezavisnosti, ali pošto oni to nikad neće uraditi, onda… A članstvo u međunarodnim organizacijama – pa može "tante za tante, ali ne tante za kukuriku – rekao je on.

Kad je reč o inicijativi za uspostavljanje tzv. malog Šengena, smatra da je realna sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Dodao je i da će na predstojećem sastanku na Ohridu insistirati na proširenju preševskog dela (granice) kako bi kamioni išli brže.

"Insistiraću na tome u nedelju",rekao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Buducnostsrbijeav/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter