Izvor: TANJUG
02.08.2023 u 12:44
0

VUČIĆ I PANDEROVSKI: Predsednik Vučić dočekao Penderovskog u Prohoru Pčinjskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Prohoru Pčinjskom dočekao predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog.

Dvojica predsednika najpre će obići manastir Sveti Prohor Pčinjski, gde će položiti venac, a zatim će imati zajednički sastanak. Na dočeku delegacije iz Severne Makedonije su i ministri Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Lakše je biti protiv Vučića nego za njega!

Pendarovski je u radnu posetu Srbiji došao na dan kada Severna Makedonija obeležava Ilindan – Dan Republike, a u Prohoru Pčinjskom održano je prvo zasedanje ASNOM-a (Antifašističkog Sobranja Narodnog oslobođenja Makedonije) što se u toj zemlji smatra početkom državotvornosti. U manastiru je prethodno održana i zajednička liturgija srpske i makedonske pravoslavne crkve u prisustvu vernika.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

U mestu Pelince, sa druge strane granice, održana je svečanost kojoj je prisustvovao Penderovski koji je odatle stigao u manastir Prohor Pčinjski. On je posetio manastir i prošle godine, na današnji dan, kada je prvi put posle 80 godina zajedno služena liturgija dve pravoslavne crkve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter