Izvor: TANJUG
02.08.2023 u 13:54
0

PREDSEDNIK VUČIĆ: Sa Severnom Makedonijom nema nerešenih pitanja, odnosi nikad bolji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog, nakon sastanka sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, da su danas potvrđeni izuzetni odnosi koji postoje između dve zemlje.

-Mi smo ne samo prijatelji, već kao narodi imamo bratske odnose, ili sestrinske, pošto je još lepše tako reći, ali verujem da će se ti odnosi i dalje razvijati“, istakao je Vučić. Kazao je da je trgovinska razmena dve zemlje 1,5 milijarde evra na godišnjem nivou i izrazio uverenje da će i dalje da raste. „Mnogo toga zajednički radimo da poboljšamo životni standard građana obe zemlje“, naglasio je Vučić.

VUČIĆ i PENDEROVSKI: Predsednik Vučić dočekao Penderovskog u Prohoru Pčinjskom

On je nakon sastanka sa makedonskim predsednikom Stevom Penderovskim, u manastiru Sveti Prohor Pčinjski, zahvalio njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju na istorijskoj odluci Srpske pravoslavne crkve, donetoj prošle godine „na dobrobit dva naroda“.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

-Mi Srbi volimo Makedonce i Severnu Makedoniju, ništa ne tražimo, ništa nam nije potrebno osim da sarađujemo još bolje i više. Nemamo mi te začkoljice ko je šta i kome ispred ili unutra rekao ili nije kaže predsednik Vuzčić.

On je Penderovskom čestitao državni praznik Severne Makedonije, srpskim pravoslavnim vernicima veliki praznik Svetog Iliju, a svim Makedoncima čestitao je Ilinden na makedonskom jeziku.

„Želim vam srećan praznik i da se uvek osećate da ste dobrodošli bilo gde na teritoriji Srbije, znam da to osećate kao svoju zemlju, kao što mi vas osećamo kao svoju braću i osećamo se kao kod svoje kuće kada smo kod vas u poseti“, rekao je Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter