Izvor: BSC Happy
02.08.2023 u 10:00
1

O SRBIMA, RUSIJI I KOMUNIZMU – VOJISLAV ŠEŠELJ ZA BSC HAPPY PORTAL OTKRIVA: TITO je kao LAŽNI RUSKI GENERAL obmanuo SRBE pa ih ZAVADIO sa RUSIMA (VIDEO)

Za BSC Happy portal govori prof. dr Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke.

Da li su Srbi pristupali partizanskom pokretu više, upravo zbog toga što ih je petokraka asocirala na Ruse?

Srbi su tradicionalno rusofilski narod. Kad su se pojavili partizani sa petokrama, uglavnom mlađi svet, srpska omladina se priključivala partizanima. Stariji ljudi, domaćini su išli u četnike. Omladina se ponese idejom ravnopravnosti, socijalne pravde. Time su partizani manipulisali. Srbi dugo nisu znali ko je Tito. Mnogi Srbi su mislili da je to ruski general koji je poslat da predvodi komunistički ustanak. To nisu ni na Zapadu znali, to niko nije znao. Tako je došlo do bratoubilačkog rata među samim Srbima – objasnio je lider radikala.

Da li su partizani znajući da su Srbi rusofili to svesno zloupotrebljavali?

– Ma nisu znali Srbi šta je to komunizam, oni su verovali u Rusiju, nisu imali praktična iskustva. Nije kao danas da imate medije. Oni koji su bili iskreni, odani komunisti, uglavnom su zaglavili na Golom otoku. Oni nisu hteli da se odreknu Staljina za ljubav jednog kriminalca, vagabunda, međunarodnog hohštaplera kakav je bio Tito. Tito je ubio više Srba nego Adolf Hitler, oko 200.000. Četnici prema, podacima Joze Tomaševića, Amerikanca hrvatskog porekla… četnici su pobili oko 10.000 civila. Odnos je neuporediv. Neću ja da pravdam tamo gde su se četnici pojavljivali kao zločinci. Četnički ustanak je izbio još u maju 1941. Partizani su se digli u junu 1941, u početku su obe strane ratovale zajedno – rekao je Šešelj za BSC Happy portal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “O SRBIMA, RUSIJI I KOMUNIZMU – VOJISLAV ŠEŠELJ ZA BSC HAPPY PORTAL OTKRIVA: TITO je kao LAŽNI RUSKI GENERAL obmanuo SRBE pa ih ZAVADIO sa RUSIMA (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter