Izvor:
17.02.2017 u 19:59
0

VUČIĆ SE OGLASIO: Spreman sam na saradnju sa Nikolićem!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi ništa loše da kaže o predsedniku Nikoliću i da je uvake spreman na saradnju sa njim.

Pogotovo ne želim da se bavim tračevima, p ani istinama u vezi naših unutarpartijskih odnosa. Od mene ćete čuti samo dobre reči o predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću. Uvek sam spreman da radim sa njim, i pre i posle izbora. Da učestvujem u svađama neću. očigledno da je pred partijom koju vodim niz izazova i problema. Kao da se ceo svet sručio na našu glavu i da je svima važno da izgubimo izbore. Možda i jeste, rekao je Vučić.

On je na pitanje da li će učestvovati danas na sednici GO stranke, rekao da će tome moći da se posveti drugim stvarima. Vučić je održao konferenciju za novinare posle susreta sa asutrijskim kancelarom Kristijanom Kernom.

Vučić se zahvalio Kernu na podršci koju Austrija pruža Srbiji i regionu. Rekao je da je Kernu predao papir sa svojim predlogom kakav bi region trebalo da izgleda u budućnosti. Vučić je rekao da je o tom predlogu već razgovarao sa Premijerom biH Zvizdićem.

Iako Vučić nije otkrio o čemu se radi, iz onoga što je rekao se može zaključiti da se radi o bescarinskom sistemu i znatnom omekšavanju granica u zoni Zapadnog Balkana.

Kern je rekao da Austrija izuzetno ceni napore Vlade Srbije za stabilnost u regionu.

Razgovarali smo o unapređenju saradnje u regionu i premijer mi je izneo projekat stvaranja carinske unije. Smatra,m d aje to veoma važno. Naša preduzeća su najveći ulagač u Srbiji, pa bi i nama to bilo od koristi. Stabilnost regiona je nešto o čemu moramo da razgovaramo i na nivou Evropske unije. Postoji veliki potencijal. Mi smo jasno zagovornik članstva Srbije u EU, rekao je Kern.

On je dodao da će Austrija od 1. marta dati Srbiji infracrvene aparate bi se lakše kontrolisali putevi migracija.

Alo
Foto: Twitter/POLITICOEurope/vucic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter