Izvor:
29.04.2017 u 01:37
0

Vučić smiruje građane Srbije: PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST TAMO GDE JE POTREBNO!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom krize u Makedoniji, da je Srbija mirna i stabilna i tako će i ostati.

– Ljudi treba da budu mirni jer smo mi podigli borbenu gotovost naših jedinica tamo gde je potrebno, spremni smo da odgovorimo na svaki izazov – rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije.

– Ovo je vreme bremenito različitim izazovima, pritisticima spolja, otvorenom mešanju sa strane, na to ćemo imati odgovor – naveo je Vučić.ž

On je, komentarišući opasne izjave Ramuša Haradinaja 'da je Srbija neprijatelj i da Albanci treba da se ugladaju na Hrvatsku', ocenio da Albanija postaje mezimče međunarodne zajednice.

– I ceo svet ćuti, na najstrašnije, na najmorbidnije izjave – rekao je Vučić i dodao da to u Srbiji čine i "Haradinajevi Srbi".

– Srbija neće dozvoliti ni progon ni istrebljenje svog naroda. Nikada nikoga nećemo da diramo, ništa nam tuđe nije potrebno, samo svoje nećemo da damo nikome – dodao je Vučić.

Srbija je najbolji prijatelj Makedonije u regionu, naveo je Vučić, i dodao da Srbiji nije uvek isto uzvraćeno.

– Primećuje se da Albanci postaju mezimče međunarodne zajednice i da mogu da rade šta hoće. Iznenađen sam da je Ramuš Haradinaj po povratku u Prištinu rekao da bi izbio rat da nije oslobođen, a onda još i kaže da bi se ugledali na Hrvatsku, što znači da pobiju hiljade Srba, a onda da ih proteraju kao u Oluji. Na to nema reakcije međunarodne zajednice, nego Ulrike Lunaček optužuje Srbiju", rekao je Vučić.

Albanci to rade smišljeno, oni rade legitimizaciju velike Albanije kako bi to postalo normalno, naveo je Vučić.

– To je koordinisana akcija, najopasniji su oni koji ne osuđuju te izjave. Razgovarao sam sa Edijem Ramom i Hašimom Tačijem, a oni su posle određenih razgovora koje su imali u decembru, o kojima ne mogu da kažem sa kim, potpuno promenili retoriku", rekao je Vučić.

mondo.rs
Foto: Twitter/dna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter