Izvor: Tanjug
26.09.2021 u 14:16
0

Vučić Stoltenbergu napomenuo: Koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila? Danas, juče ili bilo kada?

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, povodom situacije na severu Kosova i Metohije, istakao da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom, nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

PROČITAJTE JOŠ: SRAMNA PROVOKACIJA: Specijalci ROSU pokazuju dvoglavog orla (FOTO)

„Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa Kosova i Metohije koje sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici “gromoglasno ćute“, naglasio je predsednik Srbije u telefonomskom razgovoru sa Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar NATO rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova i Metohije.

„Ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritororiji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione, jer valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri“, ističe predsednik Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: Ministar Nebojša Stefanović i general Milan Mojsilović počeli su obilazak dela naših borbenih snaga u Raškoj!

On je napomenuo da Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, i da će se uvek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali Srbija i dalje pita kad kreće formiranje ZSO i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa severa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Na kraju, uz zahvalnost generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, predsednik Vučić je postavio pitanje: Koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila? Danas, juče ili bilo kada?

Dvojica sagovornika dogovorili su da ostanu u stalnom kontaktu zbog neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, napominje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter