Izvor: Blic.rs
25.08.2020 u 13:06
0

Kolone na granicama demolarisale ljude i donele Hrvatskoj VELIKI PROBLEM: Turista ima u zemlji, ali je usledio NOVI UDARAC

Iako se najvaljivalo da će Hrvatska ostati bez turista nakon što je nekoliko država stavilo na svoje crvene liste, izgleda da situacija nije toliko dramatična. Međutim, iako turisti i dalje dolaze, problem hrvatskom turizmu prave oni koji su trebali da pristignu krajem ovog i sledećeg meseca, a koji sve više otkazuju rezervacije.

Ovog trenutka na Jadranu se još odmara više od pola miliona uglavnom stranih gostiju, a od prošlog petka do ovog ponedeljka u zemlji je oko 150.000 gostiju manje. Zanimljivo je da, iako je Nemačka stavila na svoju crvenu listu Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju, ali ne i druge regije u Hrvatskoj, iz te dve dalmatinske županije je proteklog vikenda otišlo tek 10 do 15 posto gostiju, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se, naime, o tome da u dalmatinskim županijama ovog leta najveće dolaske gostiju, osim Nemaca, beleže iz Poljske, Češke i Slovačke, koje nemaju nikakvih restrikcija prema hrvatskim regijama niti zemlji u celini.

Ali, mnogo više turista je otišlo iz Istre i s Kvarnera, gde su u najvećem broju letovali Slovenci i Austrijanci, čije su zemlje stavile celu Hrvatsku „u crveno“ i dale rok svojim građanima da se hitno vrate u zemlju. Tako je Slovencima taj rok istekao u ponedeljak u ponoć, kada moraju da budu kući, jer u protivnom ih čeka 14-dnevna samoizolacija, a slično je i s Austrijancima.

OVO MORATE ZNATI

DANAS OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRANE: Čekaju nas pljuskovi i grmljavina, a pogledajte kada dolazi razvedravanje!

TENZIJA NE JENJAVA, COVID-19 HARA: Iako imamo najmanje novozaraženih u poslednja dva meseca, u septembru nam PRETE ČETIRI KORONA BOMBE!

ĐACI NESTRPLJIVI DA KRENU U ŠKOLU! ŠARČEVIĆ: Angažovaćemo kadrove s biroa, imamo i oko 3.000 volontera!

Još jedan grad u Srbiji UKINUO VANREDNU SITUACIJU: Poslednja četiri dana NEMA NOVOOBOLELIH!

Dr Petrović o „najcrnjem scenariju“: Zašto do sudara gripa i korone MOŽDA NEĆE DOĆI i ko MORA DA SE VAKCINIŠE?

Plaćanje testiranja

Da će kraj avgusta, septembar i ukupno sezonu odrediti epidemiološko stanje u zemlji i pojedinim županijama, sigurni su u Hrvatskom udruženju turizma, gde veruju da sezona nije gotova i da se za svakog novog gosta treba izboriti. Isto misle i u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

– Realizacija daljnjeg turističkih prometa zavisiće o epidemiološkoj slici unutar zemlje, a na nama je da se ponašamo odgovorno i pridržavamo propisanih mjera te smanjimo broj zaraženih osoba kako bismo vratili poverenje određenih zemlja s obzirom da se liste revidiraju svaka dve nedelje. Ovaj vikend beležimo trend većeg odliva turista iz Austrije i Slovenije, dok gosti iz Nemačke u velikom broju nastavljaju svoj boravak u hrvatskim destinacijama. Iako smo na tržištu Velike Britanije stavljeni na popis rizičnih zemalja, u dubrovačku i splitsku zračnu luku svakodnevno pristižu letovi s novim britanskim turistima. Apelujemo na turističke zajednice da zajedno s turističkim subjektima na svom području osiguraju testiranje na korona virus svim zainteresovanim turistima kako bi im se omogućio što duži i nesmetani boravak u našoj zemlji – poručuje Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter