Izvor: Sputnjik
14.03.2024 u 13:48
1

AMERIKA JE IMPERIJA IZ KOMEDIJE, MI NIKADA NEĆEMO UVESTI SANKCIJE RUSIJI: DODIK u Beču pokazao KOLONIJALISTIMA gde im je mesto

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na panel diskusiji Diplomatske Akademije u Beču o budućnosti BiH da je Evropska unija odabrala pogrešnu politiku kada je reč o ukrajinsko-ruskom sukobu.
„Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je neko ko želi da pomogne“, naveo je Dodik i istakao da ne prihvata rat, ali i da niko iz BiH nije uključen u sukobe između Ukrajine i Rusije.
Poručio je da Srpska ne prihvata sankcije prema Rusiji i da veruje da su ciljevi pojedinaca maksimalistički, kao i da se ne vide napori da bi se održao mir.
„Evropa nema prepoznatljivog evropskog lidera i svakako treba prvo da reši svoje probleme. Evropa koju mi vidimo euforično, nije takva, oni treba prvo da reše svoje probleme. Ja u tome ne mogu da učestvujem. Mi jesmo deo Evrope, ali nismo taj deo koji odlučuje“, naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Sankcije SAD zbog organizacije proslave priliče imperiji iz neke komedije

Dodik je poručio da uvođenje sankcija ljudima zbog organizacije jedne proslave priliči imperiji iz neke komedije, a ne ozbiljnoj državi kao što je Amerika.
„To je smešno“, istakao je Dodik.
On je naveo da su SAD objektivno jedina zemlja i diplomatija koje mogu biti nezadovoljne dobijanjem statusa kandidata, te zato ćute i kažnjavaju ljude zbog organizacije proslave, ali, kaže, nikakve sankcije ne mogu uplašiti ljude u Srpskoj.
„SAD u spoljnoj politici imaju imperijalni pristup. Nisu ni prva niti poslednja globalna sila koja se na taj način ponaša. Sa druge strane, u unutrašnjoj politici SAD imaju vrlo kompleksne, dinamične i problematične odnose koje možemo opisati samo kao političku krizu na ivici sukoba. U toj unutrašnjoj dinamici političke elite se služe sankcijama“, naveo je Dodik.
Tako, dodao je, jedna institucija bivšem predsedniku SAD zabranjuje da se kandiduje na izborima, pa onda druga institucija tu sankciju skida itd.
„Nema razlike u tome kako se delovi američke države ponašaju prema svojim političarima i kako se ponašaju prema nama. I treba da budemo pošteni da to kažemo kao što smo mi iz Republike Srpske pošteni da kažemo da nas nikakve sankcije ne mogu uplašiti“, rekao je Dodik.
On je istakao da treba i poštenim američkim građanima poželiti da što pre njihova država izađe iz takvog stanja.
„Pobogu, kažnjeni su ljudi jer su organizovali jedan dan proslave. To vam je na nivou toga da konzervativne elite bliske biznisu i liberalnom kapitalizmu uvode sankcije sindikatlijama jer organizuju proslavu Prvog maja i bore se za prava radnika. Toliko je apsurdno“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.
On je rekao da niko nije glup i da je jasno zašto je odabran baš jučerašnji dan za to.
„BiH je zemlja kojom bi imperijalni interesi želeli da upravljaju iz svojih ambasada. Republika Srpska na to ne pristaje. Nama mogu upravljati samo od naših naroda birani predstavnici. I baš na jučerašnji dan kada EU uručuje izveštaj o našem napretku ka EU, najbolji u poslednjih deset godina, vi se setite da zbog proslave uvodite sankcije mojim saradnicima“, naveo je Dodik.
On je ocenio da je i to pitanje za EU koja u postojećim međunarodnim okolnostima dozvoljava da nju često vode geopolitički interesi van Evrope, pre nego vizija njenih osnivača.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AMERIKA JE IMPERIJA IZ KOMEDIJE, MI NIKADA NEĆEMO UVESTI SANKCIJE RUSIJI: DODIK u Beču pokazao KOLONIJALISTIMA gde im je mesto”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter