Izvor: Alo.rs
24.10.2020 u 18:02
0

CRNI SCENARIO u komšiluku! U Kliničkom centru u Sarajevu više NEMA MESTA za zaražene!

Nakon današnje sednice Vlade i kriznog štaba Kantona Sarajevo, doneseno je nekoliko odluka zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, između ostalog da se u narednih sedam dana formira karantin u Železničkom školskom centru u Buća Potoku.

Prostor Železničkog školskog centra bi trebalo da ima kapacitet od 300-400 kreveta, gde će biti smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Kako je rečeno, centar će u u početku moći da primi oko 100 pacijenata, a kapacitet će proširivati u skladu s potrebama.

SVE O KORONI

Dr Belojević IZNEO CRNE PROGNOZE! Virus i te kako ubija, a evo do kad će pandemija trajati

Situacija se POGORŠAVA! Ovo je KORONA PRESEK PO GRADOVIMA Srbije!

Pacijentkinja OBOLELA od KORONE PORUČUJE! ŠTITITE SE OVO NIJE NAIVNO!

Osim toga, za teže obolele pacijente će biti osigurano još 30 kreveta u Opštoj bolnici pored nešto više od 90 kreveta koji se nalaze u karantinu na Podhrastovima.

Osim smeštajnog kapaciteta, na sednici je bilo reči i o boljoj koordinaciji kada je u pitanju korištenje briseva s ciljem povećanja broja testiranja, kao i o preraspodeli medicinskih radnika u zavisnosti od toga gde su najpotrebniji.

OVO MORATE ZNATI

PRETUKLI ĆERKU jer je htela da se UDA ZA SRBINA! Francuska PROTERALA porodicu poreklom iz BiH!

Nastavnik u penziji pokušao da obljubi devojčicu (11) u garaži u Jagodini! NAMAMIO je PRIČOM O MAČIĆIMA!

HOROR na Paliluli! Telo muškarca pronađeno ispred napuštene zgrade

Nakon sednice rečeno je da će, ukoliko bude potrebe, pozivati i medicinske radnika koji su na Birou za zapošljavanje.

Istaknuto je da je dodatni problem to što Kanton Sarajevo trenutno nema ministra zdravlja i što su direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović i direktor JU Doma zdravlja KS Muhamed Ahmić trenutno u izolaciji i nisu mogli da učestvuju u donošenju odluka.

Danas nije bilo reči o merama i potencijalnom pooštravanju postojećih, ali će sledeće sedmice o tome odlučivati Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter