Izvor:
27.12.2019 u 14:17
0

CRNOGORSKA VLAST ŽELI DA DOKAŽE DA JE POBEĐENA I CRKVA Sve je deo predizborne kampanje vladajuće stranke

Predsednik stranke Ujedinjena Crna Gora Goran Danilović ocenio je da je zakonski rok od godinu dana u kojem će verski objekti i zemljište biti uknjiženi na državu ukoliko verska zajednica ne dokaže vlasništvo – “predizborni” i da je reč o procesu u kojem vladajuća DPS treba da pokaže da je “pobeđena i crkva”.

– DPS i njena vlada je to uradila smišljeno, rok je predizborni. Oni suštinski hoće da sve vreme kampanje, koja je odavno počela, ukažu na proces u kojem će njihovi glasači imati privid da je pobeđena i crkva, da je zaokružen sistem i da se to sa skupova saopštava, rekao je Danilović.

Kako kaže, građanima treba objasniti da je suštinska namera DPS još jedan četvorogodišnji mandat.

Danilović nije iznenađen jučerašnjim događima u crnogorskom parlamentu, jer, kako kaže, ne može da se računa na dobru nameru vlasti ako je i do sada nije bilo ni u naznakama.

– Ne mislim da postoji neko ko je iznenađen svim onim što se dešavalo juče. Mislim da je bilo vrlo mudro sto je iz naše Mitropolije stigao apel da ne učinimo ništa što bi moglo naneti štetu crkvi, rekao je on.

On je ocenio da se juče nije pokazala snaga neke politički ideje, ali jeste države, međutim, pita se prema kome.

– Svi smo znali da su policajci naoružani jači od poslanika. To ne treba proveravati. Znamo da je i u propalim sistemima u kojima ne funkcioniše najfunkcionalniji deo društva policija i da je uvek jača od naoružanog naroda, istakao je Danilović.

Navodi da je narod sinoć pokazao snagu i zrelost i nije, kako kaže, naseo budući da veruje da bi se i njima “pokazali zubi” da su reagovali drugačije.

– Iako je premijer obećao da niko ne sme nikoga fizički maltretirati i pozvao je policiju da se uzdrži od primene sile, pretukli su episkopa. Ovde iza svega stoji jedna brutalna politika i toj politici treba odgovoriti mudrošću. Moramo znati da će ovo trajati dok normalna politička priča ne zavlada Crnom Gorom, dodao je Danilović.

Na pitanje da li očekuje sukobe zbog usvojenog zakona i da će, kako su pojedini političari to naveli, “brat da udari na brata”, Danilović kaže da je Crna Gora “mala zajednica za veliki sukob”, ali da ne bi bilo prvi put u istoriji da se tako nešto dogodi.

– I sinoć bi ga bilo da nije bilo trpeljivosti. Ako bi ti policajci koji rade za 350, 400 evra krenuli na svoje najbliže koji su sa druge strane barikada, dogodilo bi se tako nešto. Neko je želeo da utera strah u kosti, nadam se da je pogrešio, rekao je poslanik u crnogorskom parlamentu

PROČITAJTE I OVO

HAOS U SKUPŠTINI CRNE GORE! Usvojen zakon o veroispovesti, čuju se pucnji, policija upala sa gas maskama… (GALERIJA

KLJUČA CRNA GORA Policija pretukla vladiku Metodija i dvojicu vernika

POČELO NASILNO HAPŠENJE U CRNOJ GORI Situacija sve dramatičnija, priveden i sveštenik!

EPISKOP GLIGORIJE POSLAO PORUKU Srpski narod u CG dobro zna šta je Crkva

Izvor: Tanjug

Foto: rtcg.me/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter