Izvor: Novosti
20.10.2021 u 17:55
0

DODIK IZJAVIO: Sledeće sedmice biće spremna dokumentacija za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će do 28. oktobra, do polovine iduće sedmice, Srpska imati svu dokumentaciju u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republici Srpskoj i zakazati sednicu Narodne skupštine.

Dodik je rekao da takve akcije ne ugoržavaju bezbednost nisi dovode do destabilizacije, već su motivisane primenom Ustava BiH.  On je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsetio da je danas Narodna skupština donela danas Zakon o lekovima Republike Srpske, sa prelaznim zaključcima koji idu na to da se obezbedi redovno snabdevanje.

Dodik je podsetio da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lekove, kao i da prenos nadleženosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

PROČITAJTE JOŠ:KORONA U REGIONU: Situacija se ne smiruje!

On je izjavio da je po instrukciji Bakira Izetbegovića i SDA, te glasovima svih muslimana danas smenjena je Gordana Tadić, glavni tužuilac Tužilaštva BiH.

Dodao je da ovo mora da se zaustavi ukoliko se želi nastaviti sa dejtonskom Bosnom i Hercegovinom.

PROČITAJTE JOŠ:EMOCIJE SU NAVRLE ČIM JE KROČILA ISPRED SVOJE ZGRADE NA KOSOVU: Želim da se vratim sa porodicom, tu sam nekad živela!

-Ovo je osvetnički potez Visokog sudskog i tužilačkog saveta i urađen je po instrukciji SDA, kazao je Dodik i pročitao imena ljudi koji su glasali za smenu Tadićeve.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter