Izvor: Tanjug
18.07.2023 u 15:22
2

Dodik najavio predlog zakona za proglašenje neprijatelja Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u narednim danima predložiti uvođenje zakona kojim će biti stvoreno pravo za proglašavanje neprijatelja Republike Srpske da bi, kako je naveo, bili zapisani u istoriji kao neprijatelji srpskog naroda, Srpske i Ustava BiH.

DODIK SE NE PLAŠI SMENE: „Neka probaju. Čak bih to voleo“

„Sve su strane sudije bile protiv Ustava BiH. Sve je besmisleno ukoliko Republika Srpska izgubi imovinu“, rekao je Dodik i istakao da neće dopustiti narušavanje prava Srpske, te da je njegova odgovornost da štiti budućnost Republike.

Dodik je rekao da je u BiH na sceni kontinuirano političko sukobljavanje na pitanjima koja neko ko se bori za suverenu BiH ne bi trebalo da postavlja jer nema suverene zemlje ako u njoj odlučuju stranci nego se to zove, po svim teorijama, protektorat.

„Mi nismo spremni na taj način da ovđe egzistiramo. Republika Srpska čim dođe u poziciju da se podigne, razvije ili da napravimo novi iskorak u razvoju, istog trenutka se nađu međunarodne aktivnosti koje to sprečavaju. Intervencionizam se u sprečavanju Srpske da napravi iskorak, pojavljuje dugi niz godina. Poslednja karika jeste priča o imovini. Da bi sprečili Republiku da napravi iskorak, onda se pokušava produkovati problem oko imovine„, istakao je Dodik.

Onda je tu kaže, i Ustavni sud, lažni visoki predstavnik i naravno ovi iz Sarajeva koji su servilni u pogledu toga da naprave unitarnu BiH.

„To je sinhronizovani napor koji čine stranci i deo podaničkog političkog Sarajeva koji idu za tim da tu smetnju, po njima, koja se zove Republika Srpska, ako ne mogu da je ukinu, onda da je do te mere obesmisle da ona sama će sebe ugasiti“, rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “Dodik najavio predlog zakona za proglašenje neprijatelja Republike Srpske”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter