Izvor: BSC Happy/Tanjug
19.07.2023 u 07:49
0

DODIK OŠTRO ODGOVARA NA OPTUŽBE: Bećirović koristan za raspad BiH, neće disciplinovati Srpsku

Dodik ocenio da će veoma brzo doći do toga da se zbog delovanja Bećirovića raspadnu i Predsedništvo i Oružane snage BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović „koristan za raspad BiH“ i poručio da on „neće disciplinovati Srpsku, niti će se desiti da ona izgubi svoja prava“.

Dodik je to rekao povodom izjave Bećirovića, koji je u utorak ponovo optužio vlast u Republici Srpskoj za, kako je naveo, antiustavno i antidejtonsko delovanje i pozvao NATO da, kako je rekao, konkretno nastavi da podržava multietničku BiH. Predsednik RS je ocenio da Bećirović „doprinosi još većoj nestabilnosti u BiH, pokušava da bude intelektualac, a u suštini ne poznaje ni pravo ni Ustav“.

„Stalno se poziva na ustavnost i zakonitost i stalno pokušava da prikaže kako se Republika Srpska ponaša antiustavno, čak one organe koji ne postoje u Ustavu BiH, kao što su Sud i Tužilaštvo, poziva da deluju“, rekao je Dodik. Ocenio je da će veoma brzo doći do toga da se zbog delovanja Bećirovića raspadnu i Predsedništvo i Oružane snage BiH i dodao da će RS „morati da sa takvom neobuzdanom osobom prestane da komunicira jer to nema nikakvog smisla“.

Dodik smatra da je Bećirović „samozaljubljen“ i da misli da je sve ono što on misli definitvno i da svako mora da postupa onako kako on kaže. „On misli da je bilo dovoljno da bude izabran za člana Predsedništva u ime muslimana i u tom pogledu da promeni čitav jedan svet. Pravo je čudo kako sam sebe nije uspostavio kao medijatora u sukobu između Rusije i Ukrajine ili uspostavio dobru saradnju između Kine i SAD“, rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter