Izvor: Happy BSC Portal/24seam.rs
06.01.2024 u 19:22
0

DODIK ZADOVOLJAN: „Posvećenost SPC deo identiteta Srba, raduju me puni pravoslavni hramovi“

Istakao je da je važno da se u pravoslavnim crkvama večeras na Badnje veče, ali i svih ovih dana okuplja veliki broj ljudi.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je posvećenost Srpskoj pravoslavnoj crkvi deo karaktera srpskog naroda i njegovog identiteta i dodao da ga raduje to što su pravoslavni hramovi tokom praznika puni vernika.

– Badnje veče je jedno od najdivnijih i najlepših. Svima koji slave Božić želim sve najbolje, dobro zdravlje i uspeh. Da naše društvo u celini i Republika Srpska budu uspešni onoliko koliko svi želimo – rekao je Dodik u Banjaluci, prenosi Srna.

Istakao je da je važno da se u pravoslavnim crkvama večeras na Badnje veče, ali i svih ovih dana okuplja veliki broj ljudi koji, kako je naveo, svoju veru doživljavaju na pravi način.

– Na ovaj način se čuva tradicija. Naši preci su vekovima isto ovo činili u gotovo nemogućim okolnostima – rekao je Dodik.

MOŽDA HOĆE DA POZDRAVE PROSLAVU: Američki avioni nemaju saglasnost da 8. januara nadleću BiH

On je poručio da je važno da se Badnje veče dočeka u miru i na “najlepši mogući način”.

– Da se posvetimo crkvi, a onda da u krugu porodica obeležimo božićne praznike na način na koji to naša tradicija nalaže – rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci prisustvovao večernjem bogosluženju, koje je služio vladika banjalučki Jefrem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter