Izvor: Tanjug
04.09.2022 u 11:40
0

DVOJNO PRIKAZIVANJE CENA U HRVATSKOJ: Od sutra i KUNE i EVRI!

U Hrvatskoj će od sutra, nepuna četiri meseca pre ulaska Hrvatske u eurozonu, nastupiti zakonska obaveza dvojnog prikazivanja cena u kunama i evrima, kao mera za zaštitu potrošaca u postupku uvođenja nove valute.

Od sutra pa do 31. decembra 2023. godine poslovni subjekti i drugi obveznici u svojim odnosima s potrošačima moraju jasno da istaknu cenu i druge novčane vrednosti i u evrima i u kunama. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Obaveza je da cene roba i usluga moraju biti jasno vidljivi, lako čitljivi, razumljivi, iskazani tako ne dovode potrošaca u zabludu i da potrošač može tačno da razume na koju se robu odnosno na koju uslugu cena odnosi i da mogu proveriti da li su cene ispravno preračunate.

Također, na vidljivom mestu u prodajnom prostoru treba da bude istaknut i fiksni kurs.

Dvojno iskazivanje cena preduzeća će morati da primene i na cenovnike i promotivne materijale koje objavljuju na internet stranicama i u medijima.

Savet Evropske unije je 12. jula ove godine donelo odluku o usvajanju evra u Hrvatskoj 1. januara 2023. godine, jer je utvrdilo da Hrvatska ispunjava sve potrebne uslove za uvođenje evra kao zvanične valute.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Savet Europske unije odredilo je i da je kurs 7,53450 kuna za jedan evro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter