Izvor: Tanjug
24.03.2024 u 17:08
0

EKSPLODIRALA MRŽNJA! Milanović i Plenković kreću jedan na drugog, PLJUŠTE UVREDE

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas da neće podneti ostavku na tu funkciju jer neće da, kako je naveo, prepustiti Hrvatsku premijeru Andreju Plenkoviću i "njegovoj kriminalnoj organizaciji".

„Moja je odgovornost i dužnost prema građanima koji su me izabrali, kao i prema svima onima koji ne žele da trpe Plenkovićevu diktaturu, da sprečim HDZ da potpuno ovlada Hrvatskom“, napisao je Milanović na Fejsbuku.

Milanović je naveo da je tokom protekle četiri godine kao predsednik Hrvatske uspeo da sačuva bar neke institucije „od Plenkovića i njegovih jataka“.

„Do sada smo institucije branili, a sad je vreme da ih oslobodimo“, poručio je Milanović. Plenković, koji je predsednik HDZ-a, ponovo je danas pozvao Milanovića da podnese ostavku i kandiduje se na parlamentarnim izborima, nakon čega će, kako je naveo, odmah biti spreman na sučeljavanje s njim.

Milanović je odredio 17. april kao datum za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, nakon raspuštanja hrvatskog parlamenta 14. marta. Parlamentarni izbori su prvobitno bili planirani za jesen, ali je vlada odlučila da ih održi pre izbora za Evropski parlament u junu.

Milanović je rekao da će se kandididovati kao nezavisni kandidat na listi Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), a da prethodno neće da podnese ostavku na mesto predsednika države. Ustavni sud Hrvatske presudio je da Milanović kao nestranačka osoba ne sme da bude kandidat za poslanika, niti kandidat za predsednika Vlade bilo koje političke opcije, kao ni da na bilo koji način učestvuje u izbornoj kampanji ako ne podnese ostavku na funkciju predsednika države.

Plenković poručio Milanoviću: Daj ostavku, kandiduj se i može sučeljavanje

Hrvatski premijer i predsednik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković pozvao je danas predsednika Republike Zorana Milanovića da podnese ostavku i kandiduje se na parlamentarnim izborima, navodeći da je nakon toga odmah spreman na sučeljavanje. Plenković je rekao novinarima, nakon što je prisustvovao misi na Cveti u Crkvi svetog Blaža, da je svih pet protestnih skupova opozicije u subotu bilo sa jako malim brojem učesnika, prenela je Hina.

„Ne zna se koji je bio slabiji, dakle, sve se razvodnilo jer u osnovi ničega ni nema. Ti pokušaji fabrikovanja kriza kojih u Hrvatskoj, realno, nema. Hrvatska danas živi mnogo bolje nego što se živelo pre“, naveo je Plenković. Plenković je ocenio da je Milanović „oterao birače opoziciji“ i još jednom ga optužio da krši Ustav.

Milanović je odredio 17. april kao datum za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, nakon raspuštanja hrvatskog parlamenta 14. marta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter