Izvor:
28.05.2018 u 23:15
0

Epilog incidenta na Kosmetu: Jedan Srbin priveden, povređeni u stabilnom stanju!

Srbin uhapšen danas kod crkve Sv. Trojice u Petriču sumnjiči se za navodni masakr 1999. u selu Klina, a da se teže povređeni R. K, kojg su kamenovali Albanci nalazi u bolnici u Peći i da je njegovo stanje stabilno, piše prištinska Koha.

Srbin L.B. (53) uhapšen je danas u selu Petriču, kod Kline, kada je grupa Albanaca najpre blokirala Srbima put ka tamošnjoj crkvi Sv. Trojice kako bi obeležili današnji istoimeni praznik, a kada im je policija omgućila prolaz, sačekani su i kamenovani.

Tom prilikom je troje Srba povređeno, od kojih jedan teže i smešten je u pećku bolnicu, a L.B. je priveden.

Koha piše da su albanci protestovali protiv obnove te pravoslavne crkve koja je uništena tokom sukoba.

"Demonstranti su identifikovali Srbina L.B. kao osobu osumnjičenu za masakr počinjen nad Albancima 29. marta 1999.", navodi Koha pozivajući se policijsko saopštenje.

Policija je saopštila i da je tokom protesta povređen državljanin Srbije R.K. (23) i da je smešten u regionalnoj bolnici u Peći.

Za njegovo zdravastveno stanje se kaže da je stabilno.

Policija je navela da je u toku istražni postupak kako bi identifikovala i uhapsila osobu koja je povredila R.K.

U saopštenju policije stoji da su Srbi, nakon obreda, 13:50 u pratnji Kosovske policije sprovedeni u pravcu Peći.

tanjug.rs
Foto: facebook/radio gorazdevac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter