Izvor:
19.12.2017 u 18:09
0

Haradinaj: Dijalog da se okonča međusobnim priznavanjem!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i dalje smatra da bi SAD trebalo da budu uključene u briselski dijalog i da bi nova faza tog procesa trebalo da se završi međusobnim priznavanjem.

"Vlada mora da pripremi platformu koja bi zatim bila ratifikovana u parlamentu, a nakon toga bi predsednik (Hašim) Tači trebalo da dobije mandat da vodi proces dijaloga", rekao je Haradinaj za RTK2.

Haradinaj kaže da bi ishod briselskog dijaloga trebalo da bude međusobno priznavanje i sa ograničenim rokom trajanja.

"Trebalo bi da traje nedeljama i mesecima, ali ne i u nedogled. Prethodne teme su iscrpljene, a sada imamo ključnu temu, to je međusobno priznavanje", rekao je Haradinaj.

On je dodao da bi SAD trebalo da budu uključene u dijalog.

"Smatram da bi SAD trebalo da učestvuju u poslednjoj fazi dijaloga. SAD su učestvovale u procesu do sredine 2013", istakao je Haradinaj.

tanjug.rs
Foto: Twiter/Gazeta Sheshi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter