Izvor: Tanjug
26.05.2020 u 15:50
0

HRVATI OPET POHRLILI U ŠOPING U SRBIJU

 Nakon što je Srbija otvorila granicu, Hrvati su ponovno krenuli u kupovinu u susednu zemlju, gde najviše kupuju cigarete, lekove, ali i pivo i druge potrepštine, javljaju hrvatski mediji.

Tako, gotovo po istim uslovima kao i pre 12. marta kada su granice zatvorene, Hrvati sa ličnom kartom, bez testa na korona virus i bez odlaska u 14-dnevnu izolaciju ponovo mogu u Srbiju.

O tome da su se stvari na granici vratile u normalu  je otkrio Milan iz Osijeka koji ističe da prilikom prelaska nije imao nikakvih problema, već da je samo od granične policije dobio uputstva o ponašanju.

“U odnosu na razdoblje prije korona virusa, jedino što sam primetio jeste da je pivo malo poskupelo i to je sve. Ali, ipak smo uspeli nešto da uštedimo”, rekao je.

OVO MORATE PROČITATI

NA DANAŠNJI DAN JE ISPISANA SRPSKA ISTORIJA: Slomljena je NATO STRELA, NIJE BILO PREDAJE!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

FUDBALSKA LEGENDA: Zbog ožiljka su ga nazivali nakazom, imao je teško detinjstvo (VIDEO)

SNAŽAN URAGAN POGODIO RUSIJU: Nosio sve pred sobom, letele dizalice i krovovi (VIDEO)

KATASTROFA U NAJAVI: Narednih sedam dana u pojedinim mestima temperature jedva iznad nule!

Inače, građani Hrvatske u Srbiju prelaze radi kupovine lekova i cigareta zbog znatno nižih cena, a nezaobilazna odrednica im je trgovina s prehrambenim artiklima.

Po osobi se u Hrvatsku sme uneti boks cigareta, a od alkoholnih pića sme se preneti jedna litra žestokog pića i 16 litara piva, dok se sveže meso, suhomesnati proizvodi I hrana za domaće životinje ne mogu unositi.

Snežana je rekla da u Srbiju odlazi po lekove, sokove, ali i sve ostale proizvode koji su tamo jeftiniji.

“Može se uštedeti i do 300 – 400 kuna po odlasku (oko 50 evra)…”, rekla je.

Najomiljenija destinacija Osiječanima je odlazak u Bogojevo, koje je svega 40 kilometara udaljeno, što znači da se za tamo i nazad na gorivu potroši oko 50 kuna (četiri evra).

Kako se navodi, Relja kaže da mu se taj trošak itekako isplati jer na primer samo na „šteki“ cigareta uštedi i do 100 kuna.

Za sada, kažu, gužvi na graničnom prelazu nema, preneo je hrvatski portal Novac.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter