Izvor: Novosti
19.01.2024 u 01:20
0

HRVATI OPET ZGROZILI SVET: Francuzi ih optužili za rasizam, Evropa bruji o novom skandalu

Rukometaši Hrvatske zabeležili su poraz od Francuske 34:32 u meču prvog kola druge faze Evropskog prvenstvau Nemačkoj. Velika prašina podigla se nakon meča, a ponovo su hrvatski navijači bili u fokusu.

Navijače „kockastih“ su francuski mediji optužili za rasizam ispoljen prema igračima i stručnom štabu njihove reprezentacije.

Veliku podršku imali su Hrvati, a „Le Figaro“ piše o njihovom rasističkom ponašanju nakon utakmice.

– Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Šta su hrvatski navijači rekli francuskim igračima i stručnom štabu koji su sedeli na klupi desetak minuta pre kraja utakmice, pitaju se novinari na početku teksta i dodaju:

– Bilo je rasističkih ispada. To nas je razbesnelo. To je tako, takvih ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan slučaj. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo – rekao je Turna, a prenosi „Sportal“.

SRBIJA SPREMNA DA NAVIJA! Novak sutra u 9 časova protiv Ečeverija! (FOTO/VIDEO)

Gijom Žil, selektor Francuske, dodao je da su ka njegovim igračima leteli razni predmeti.

– Ne mogu da tvrdim da je bilo rasizma jer ne razumem hrvatski. Jednostavno sam video ubačenu plastičnu čašu, koja je doletela na teren. Vidio sam i ljude koji su bili vrlo žestoki u svojem gestikuliranju i skandiranju. Ovome nema mesta u našem sportu. Generalno, rukomet je uvek bio primer u ponašanju navijača, koji, uprkos svoj strasti, uvek ostanu puni poštovanja. Eto, ovakvo ponašanje je prevršolo sve granice – rekao je Žil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter