Izvor: Tanjug
14.10.2022 u 19:33
0

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da za Zagreb optužnica Srbije protiv četvorice hrvatskih pilota ne postoji!

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je da je suđenje četvorici hrvatskih pilota, po optužnici Beograda za ratni zločin nad srpskim civilima na Petrovačkoj cesti 1995., za Hrvatsku „nepostojeći proces“ i „farsa“, a ako budu osuđeni“ za njih ta presuda ne postoji“.

Kako je prenela Hina, Plenković ne pridaje nikakvu važnost pripremnom rocištu u postupku koji je danas poceo i odmah je odložen za 16. novembar, jer za Zagreb „taj proces ne postoji“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Smatra, navode, „nebitnim“ što do danas nije u Hrvatsku stigla optužnica.

„To je za nas nepostojeći proces, to je jedna farsa, politički proces, orkestriran 27 godina kasnije. Za nas taj proces ne postoji“, rekao je Plenković.

Srbija sama donese zakon da proširi svoju jurisdikciju, pokreće proces za, kako kaže, navodna dela pocinjena izvan teritorija Srbije od ljudi koji nisu srpski državljani.

„Već i same prve izjave o tom procesu i u vezi njegovog odlaganja upućuju na farsu u kojoj niti hrvatski piloti niti hrvatska država neće biti nekakav statista, a kamoli glumac“, kaže Plenković.

Na pitanje šta će se dogoditi ako piloti budu osuđeni, premijer je odgovorio: „Za njih ta presuda ne postoji“.

Miodrag Mesarović smatra da Osmi paket sankcija EU Ruskoj Federaciji ne isključuje mogućnost najavljene izgradnje naftovoda između Srbije i Mađarske!

Tužilaštvo Srbije optužilo je četiri hrvatska pilota za ratni zločin nad srpskim civilima na Petrovačkoj cesti. Optuženi su Vladimir Mikca (67) iz Ptuja, Zdenko Radulj (69) iz Osijeka, Željko Jelenica (69) iz Pule i Danijel Borovica (64) iz Varaždina.

Oni se terete da su 7. i 8. avgusta 1995. raketirali na Petrovačkoj cesti kolonu srpskih izbeglica iz Hrvatske tokom vojno-pollicijske akcije Hrvatske vojske Oluje, kada je iz te zemlje izbeglo više od 250.000 Srba, a više od 2.000 njih je ubijeno ili nestalo.

Među stradalima u koloni su i četiri deteta.

Hrvatska opozicija optužila je ranije danas Plenkovića da nije ucinio ništa po pitanju tih optužnica.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter