Izvor: TANJUG
11.03.2024 u 18:16
0

I DALJE KLUČA U CG PARLAMENTU: Fotografijama Đukanovića i Vujanovića sa Dodikom uzdrmao opoziciju

Najviše polemike u crnogorskom parlamentu tokom rasprave o inicijativi za smenu predsednika Skupštine Andrije Mandića danas je izazvalo obraćanje lidera DNP, članice Zajednice za budućnost Crne Gore, Milana Kneževića, koji je podnosiocima pokazao niz fotografija među kojima i bivšeg predsednika Mila Đukanovića sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Podsetio je da je stranka Radovana Karadžića uputila svojevremeno čestitku DPS-u, koja je pročitana na kongresu, te da se ne seća da je Ervin Ibrahimović (BS) tada govorio bilo šta protiv. Knežević je pokazao i fotografije Filipa Vujanovića sa Miloradom Dodikom, na kojima se vidi trobojka iza Dodika, mapa Republike Srpske, a iza Vujanovića Alaj – bajrak.

„Pokloniću Vam Živkoviću ovu fotografiju pa kad ga sretnete pitajte Vujanovića što tad nije reagovao“, istakao je Knežević u obraćanju Danijelu Živkoviću iz DPS-a. Pokazao je i fotografije supruge Filipa Vujanovića Lidije, koja je zajedno sa nekadašnjem premijerom Crne Gore Igorom Lukšićem i Dodikom bila u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Nakon toga pokazao je fotografiju Mila Đukanovića sa Dodikom i tokom svih tih susreta ukazivao je na istaknutu trobojku. „A ovo su Biljana Plavšić, Milo Đukanović i Milorad Dodik. Poslaću Vam ih da ih okačite u vašim partijskim prostorijama“, rekao je Knežević.

On je pozvao podnosioce inicijative za smenu Mandića da, kako je kazao, pođu do Mila Đukanovića u Dubai i da ga pitaju „šta uradi ti ovo od nas“. Ako, dodao je, nemaju para za put DNP će dići krediti i platiti im troškove do Dubajia. Obraćajući se poslanicima, Knežević je rekao da im nije bilo Putina i Dodika „nikada ne bi imali nezavisnu Crnu Goru“. Ibrahimoviću je poručio da je Dodik nakon susreta sa Putinom boravio u Turskoj i da se sastao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Zanimljivo je, primetio je Knežević, da Erdoganu nije smetalo to što se dodik samo dva dana ranije sastao sa Putinom. Knežević je istakao i da neće glasati da Bošnjačka stranka uđe u Vladu, ako poslanici te stranke budu glasali za smenu Mandića.

„Tako mi Bog pomogao. E ne možete jedno poluvreme igrati za Partizan, a drugo za Zvezdu. U vladu ste dobrodošli ukoliko ne glasate za smenu Mandića. Ako vi uđete u Vladu ja neću biti u Vladi. Bujrum. Nakon ovih antisrpskih kvalifikacija ako vi uđete u Vladu ja neću biti njen deo“, poručio je Knežević. Ibrahinović mu je uzvratio da se nada da Knežević ne odlučuje ko će biti deo rekonstruisane Vlade Crne Gore. Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić replicirao je Kneževiću i kazao da će životima braniti Crnu Goru od „šape Srbije“

. „Podele u Crnoj Gori postoje duže od 150 godina, i neće nestati preko noći. Znate zašto? Zato što Srbija nikad neće odustati od toga da se pita u Crnoj Gori i da je gleda kao svoje unutrašnje političko pitanje“, kazao je Nikolić. Na to je reagovao Knežević koji je pročitao čestitku Đukanovića Republici Srpskoj 2022. godine. „Milorad Dodik i Milo Đukanović prošli su mnogo više političkih ofanziva nego što možete i da pretpostavite.

Ako pričate o referendumu, treba da držite slike Putina i Dodika jer su Hercegovci tada očekivali da će posle nezavisne Crne Gore dobiti i nezavisnu Srpsku. Meni je žao DPS-a zato što ne postoji onaj politički profil fajtera sa kojima smo se nekada tukli. Vas je Bog poslao. Ima da vas pobeđujemo stalno“, naveo je Knežević. Poslanik Demokratke Crne Gore Nikola Rovčanin saopštio je da će poslanici Demokrata glasati protiv predloga za smenu Andrije Mandića. „Mi smo potpisnici koalicionog sporazuma, i svi potpisnici terba da u punom kapacitetu poštuju i realizuiju isti. Druga stavr je političke prirode. Skupština Crne Gore i Vlada koja je proistekla iz ove parlamentarne većine je postigla za ovo više od 100 dana rekorde rezultate“, naveo je Rovčanin. Kaže da je potpuno jasno da se ova inicijativa neće efektirati u ovoj parlamentarnoj većini. Slađana Kaluđerović je podsetila da je ovaj saziv parlamenta isporučio značajne rezultate, i naglasila da poslanički klub u kojem se nalazi neće podržati predlog za smenu Mandića. „Jasno je da iza ove inicijative stoji Milo Đukanović“, naglasila je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter