Izvor:
26.11.2018 u 09:30
0

IZNENAĐENJE ZA SRBE: Nepoznata ekipa delila srpsku štampu u Kosovskoj Mitrovici!

KOSOVSKA MITROVICA – Kosovska Mitrovica i jutros je uredno snabdevena hlebom, dok s druge strane, mleka ima sve manje i manje, sada samo u tragovima u ponekim prodavnicama.

Cena ostala je nepromenjena, 50 dinara po vekni, a ovoga jutra stigla je i dnevna štampa iz Srbije.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je nepoznata ekipa delila srpsku štampu prolaznicima na ulici ili ostavljala pred kućnim vratima, dok su se neki od Mitrovčana snalazili i tako što su im prijatelji koji dolaze u posetu iz Raške ili Novog Pazara donosili novine.

Situacija je i tokom noći i od jutros mirna, mada se napetost i neizvesnost zbog proteklih događaja i dalje oseća u vazduhu. Ipak, kako ističe gospođa Vidosava Mladenović, ona sa Kosova ne ide, jer je tu ceo njen život.

I hleb je umesila, a zbog teške situacije prodaje ga za 25 dinara po vekni.

– Sve sam sama napravila, jer imam unučiće, ćerka ne radi, rastala se. Moram, nije mi ovo zanimanje nego moranje. Ako brašna nestane, imam žita u zalihama, ne bojim se. Pored ove dve ruke nikada nećemo biti gladni. Ostaćemo na Kosovu i moja porodica i ja, ovde su mi i preci, i deca, i svi –

Izvor:Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter